Piața televizoarelor Smart tv va ajunge la aproape 300 de miliarde de dolari în întreaga lume în 2025
Potrivit unui raport al Grand View Research, se așteaptă ca piața mondială a televizoarelor smart TV săajungă la 292,55 miliarde de dolari în 2025. Această cifră va reprezenta o creștere importantă față de piața din 2016, care atingea 135,51 miliarde de dolari. Raportul arată că această creștere se va datora accesului tot mai răspândit la conținutul online din partea utilizatorilor, plus adoptarea tehnologiei 4 K și „migrarea” ecranelor de la LCD la LED, mai exact la tehnologiile OLED și QLED.
Grand View Research așteaptă ca segmentul 4K UHD să experimenteze o creștere semnificativă în perioada rămasă până în 2025. Prețurile în declin ale acestor televizoare atrag tot mai mulți clienți și astfel crește tot mai mult cererea. Potrivit Asociației de Tehnologie a Consumatorilor (CTA), vânzarea acestor televizoare deja depășește vânzarea celor HDTV.
Potrivit raportului citat, segmentul televizoarelor de la 115 la 140 de centimetri diagonală va domina piața în perioada amintită. Creșterea se atribuie caracteristicilor precum în alta rezoluție și în alta calitate a sunetului Dolby Digital, care pot fi experimentate mai bine pe ecrane de mari dimensiuni.
TV LED - oferte (LINK)
Televizoarele plane au dominat piața din 2016 și se așteaptă să o facă în continuare grație prețurilor tot mai scăzute ale acestora, comparativ cu ecranele curbate. Segmentul de ecrane plane a generat venituri de 127 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2016.
Grand View Research arată că Samsung, LG, Sony, Panasonic și Videocon vor fi principalii actori ai industriei și în următorii ani.
Așadar, una din cauzele pentru care vânzările de televizoare vor exploda în următorii ani este ieftinire aproduselor cu ecrane LED (OLED și QLED), grație avansului tehnologic.
Modelele OLED, de la LG și Sony, sau QLED, de la Samsung au parte de o presă pozitivă, dar majoritatea dintre acestea au fost destul de scumpe inițial, lucru care începe să fie din ce în ce mai puțin valabil.
Ce sunt televizoarele LED, însă? Răspunsul simplu este că un tv LED este de fapt un televizor LCD, doar cu mici diferențe.
În ciuda faptului că au acronime diferite, un tv LED este de fapt un tip anume de LCD. Numele corect este, în realitate, televizor LCD cu retroiluminare, dar această variantă este destul de lungă și, de aceea, prea puțin practică. De aceea, ne referim la aceste televizoare LED.
Un tv LED utiliează un panou de afișare cu cristale lichide (LCD), pentru a controla unde este afișată lumina. Aceste panouri sunt compuse din două foi de material polarizant cu o soluție de cristal lichid între ele. Când curentul electric trece prin lichid, cristalele se aliniază astfel încât lumina să poată trece sau nu printre ele.
Deoarece televizoarele LED și LCD sunt bazate pe tehnologie LCD, un utilizator obișnuit se poate întreba care este diferența dintre ele. Dar putem vorbi mai degrabă despre care A FOST diferența. Inițial, ecranele LCD foloseau lămpi fluorescente cu catod rece pentru a oferi iluminare din spate, în timp ce ecranele LCD retroiluminate foloseau o serie mai mică și mai eficientă de diode cu emisie de lumină (LED-uri). Pe măsură ce tehnologia a evoluat, toate televizoarele LCD au început să aibă lumini LED și sunt considerate în mod normal televizoare LED.
TV LED -oferte (LINK)
Plecând de la această premisă, astăzi știm că Samsung și LG, cei mai mari producători de televizoare din lume, își dezvoltă propriile tehnologii pentru ecranele LED.
OLED, tehnologia dezvoltată de LG, constă în următoarele: într-un panou OLED, straturi de materiale organice sunt plasate între straturi de semiconductori, apoi le este aplicat un curent electric. Acești compuși organici se luminează când sunt alimentați cu electricitate.
Într-un ecran de tip OLED, fiecare pixel se luminează singur, astfel încât vei putea controla imaginile la nivel de pixeli. Câteva milioane de pixeli se vor afla pe ecranul tău, iar inovația este că fiecare se aprinde și se stinge independent. Datorită acestei flexibilități, când un pixel OLED este stins, el va fi complet stins, deci va fi complet negru. Acest proces folosește, de asemenea, mai puțină putere pentru a crea mai multă lumină. Așadar, imaginea conține atât întuneric, cât și lumină extreme.
Tehnologia QLED este un termen de marketing popularizat de Samsung. Aceasta este o tehnologie relativ nouă pentru ecrane de televizoare, care folosește puncte cuantice (un tip de semiconductor) pentru a produce lumină colorată. Acesta folosește un strat cuantic de puncte despre care se spune că îmbunătățește luminozitatea și culorile televizorului. Se spune că ecranele cu LED-uri Quantum Dot sunt mai bune decât ecrane LED-LCD standard, apropiindu-se de ecrane OLED în multe moduri în ceea ce privește performanța.