Advertorial

La ce poți folosi pompele submersibile

Ziarul de Vrancea
27 apr 2020 2259 vizualizări

O pompă submersibilă este o pompă care poate fi complet scufundată în apă. Motorul este închis ermetic și este cuplat aproape de corpul pompei. O pompă submersibilă împinge apa la suprafață. 

Avantajul major al unei pompe submersibile este că  este foarte eficientă, deoarece nu trebuie să consume multă energie pentru a ridica apa. Presiunea apei împinge apa în pompă, astfel „economisind” multă energie.

De asemenea, deși pompa în sine nu este versatilă, selecția de pompe submersibile este cu siguranță. Unele pompe submersibile pot manipula cu ușurință și materiale solide, în timp ce altele sunt mai bune doar pentru lichide. Pompele submersibile sunt silențioase, pentru că se află sub apă.

Există câteva dezavantaje cu pompele submersibile și două dintre ele au legătură cu sigiliul. Sigiliile pot fi oxidate, în timp. Când se întâmplă asta, apa se scurge în motor, ceea ce face pompa inutilă până la reparare. 

Celălalt dezavantaj principal este că o pompă submersibilă nu se potrivește tuturor utilizărilor. Pompele cu un singur stadiu sunt utilizate pentru majoritatea pompajelor casnice și industriale ușoare. Acestea includ filtre de acvariu, pompe de canalizare sau pompe de scurgere pentru drenaj. Pompele cu mai multe trepte sunt utilizate pentru orice lucrare subterană, cum ar fi puțuri de apă sau puțuri de petrol. De asemenea, pompele sunt făcute să funcționeze fie cu lichide subțiri precum apa, fie cu cele groase precum apa de canalizare.

Aplicații populare

Pompele submersibile sunt cel mai adesea folosite în casă pentru pomparea apei dintr-un subsol. Cu toate acestea, sunt utilizate pentru multe lucruri în industrie.

1. Irigare

Dacă deții un teren și vrei să te asiguri că este irigat complet și sănătos, poți folosi pompe submersibile. Fie că deții o grădină de dimensiuni medii sau mai multe hectare de teren agricol, poți utiliza una sau mai multe pompe submersibile pentru a vă uda pământul cu apă dintr-un rezervor, lac sau altă sursă convenabilă. Datorită costurilor reduse ale pompelor submersibile, ar trebui să poți folosi sistemul de irigare bazat pe pompă ori de câte ori este necesar, fără a cheltui prea mulți bani.

2. Scoaterea apei din puțuri și foraje

Ai o fântână pe care vrei să o utilizezi pentru a suplimenta alimentarea cu apă? Vei avea nevoie de o modalitate de a ridica apa din puț. Pompele submersibile sunt ideale pentru această sarcină. Sunt suficient de eficiente pentru a pompa apa din adâncimi mari, fără a folosi prea multă putere sau a deveni suprasolicitate.

3. Drenarea apei nedorite

Ai nevoie să scăpați de un iaz sau de un corp similar de apă de pe terenul tău? Dacă ai o baltă nedorită, unele pompe submersibile te pot ajuta să le drenezi rapid și eficient. De asemenea, pot fi folosite pentru a pompa apa din subsoluri și din alte zone care ar putea fi inundate.

4. Drenarea canalizării

Unele pompe submersibile sunt eficiente pentru drenarea foselor septice. Lichidul este transferat cu furtunuri în rezervoare de depozitare și duse într-o unitate de tratament.

5. Pompare industrială

Pompele submersibile sunt adesea folosite pentru a pompa excesul de apă de pe șantierele de lucru sau subsolurile inundate din șantierele de construcții. 

6. Industria petrolului

Pompele submersibile pot fi utilizate și în forările de petrol de pe pământ sau în larg pentru a pompa petrolul către instalațiile de tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.