Advertorial

Fierăstrăul electric, avantaje și dezavantaje

Ziarul de Vrancea
5 apr 2021 1857 vizualizări

Dacă ești pasionat, neofit sau vrei doar să faci treburi casnice, un fierăstrău electric sau o drujbă electrică este alegerea ideală.

Un fierăstrău electric este alimentat de electricitate printr-un cablu, dar există și modele de drujbe electrice cu acumulatori. În funcție de puterea lor și de utilizarea care le poate fi dată, nu încercați să forțați aceste scule, întrucât nu au la fel de multă putere ca drujbele pe combustibil. Dacă nu este alegerea potrivită pentru ce aveți nevoie, verificați o altă opțiune. Există ferăstraie elctrice cu lanț de la 700 W la 2600 W. Se conectează direct la rețeaua electrică fără niciun dispozitiv suplimentar. Ele pot fi conectate la un generator electric, alegând în mod evident generatorul adecvat.

Dacă analizăm câteva dintre avantajele ferăstraielor electrice, ne putem aminti că:

- Sunt utile pentru munca casnică și pentru cei care nu au foarte multă experiență în utilizarea unei drujbe

- Trebuie să aveți la îndemână o priză sau un cablu prelungitor

- Aveți mare grijă să nu tăiați sau să tăiați cablul atunci când utilizați ferăstrăul cu lanț.

- Ele au o putere limitată, nu sunt utile pentru utilizări industriale

- Mai ușor de reparat și întreținut decât drujbele pe benzină

Fierăstrău electric - oferte

După cum spuneam, există și varianta unui fierăstrău electric cu acumulator. De ce să alegeți un ferăstrău electric cu baterie: avantaje și dezavantaje

Acest lucru este același pentru orice pasionat, avantajul este că poate fi utilizat fără a fi conectat la o priză. Este special pentru camping sau pur și simplu pentru a fi folosit în curtea din spate sau în grădină. Rețineți că bateria trebuie încărcată în prealabil.

Fierăstrău electric –avantaje și dezavantaje

Unele dintre avantajele și dezavantajele sale sunt:

- Este foarte util pentru lucrări simple și pentru utilizare ocazională

- Amintiți-vă că trebuie să încărcați bateria pentru aproximativ 8 ore înainte de a o utiliza

- Autonomia sa este foarte scurtă, vă putem sfătui să cumpărați o baterie suplimentară

- Întreținerea sa este ușor de realizat

- Putere limitată, nepotrivită pentru munca industrială

- Ieftin de achiziționat

- Dispune de o baterie de 2,4 amp

- Reîncărcarea completă a bateriei durează între 8 și 9 ore aprox.

- Putere de 18 V

- Greutate aproximativ 2,75 Kg

- Poate tăia și prelucra lemnul cu diametrul de până la 25 cm

Fierăstrău electric oferte

O drujbă ar trebui să fie nelipsită dintr-o gospodărie, fiind foarte utilă în diverse situații. Fie că vă pregătiți pentru iarnă, tăind lemne pentru sobă, centrală sau chiar șemineu sau o folosiți pentru a curăța pomii din grădină, o drubjă poate fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Dacă v-ați decis să achiziționați un motofierăstrău, fie că e pe benzină sau unul electric, trebuie să luați în considerare câteva lucruri înainte pentru a putea alege un produs care să corespundă nevoilor dumneavoastră:

Alimentarea

Există drujbe pe benzină sau drujbe electrice, cu cablu sau cu acumulatori, după cum am explicat mai sus. Cele mai des întâlnite sunt cele pe benzină pentru că au un motor mai puternic, esențial atunci când tăiem mult sau tăiem lemn de esență tare. Cele electrice sunt mai practice pentru uzul casnic, pe lângă casă și grădină și fără pretenția de a tăia lemn mai gros de 25-30 de centimetri.

Puterea drujbei

Este evident că o drujbă va fi mai bună dacă are o putere mai mare. Dar în funcție de necesitățile tale, poți opta și pentru o drujbă mai puțin puternică. Pentru drujbele pe benzină, puterea se măsoară în cai putere și ar fi de preferat să optezi pentru una cu minim 3 cai putere. Pentru cele electrice, puterea se măsoară în Watti, iar aici va trebui să te orientezi pentru una de 1500-2000 W.

Până la urmă, alegerea depinde de nevoile, de bugetul și de preferințele fiecărui utilizator, dar asigură-te întotdeuna că achiziționezi un fierăstrău electric sau pe benzină de la un magazin care să-ți ofere asistență tehnică și garanție în caz de nevoie și evită achiziționarea drujbelor la mâna a doua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.