Advertorial

Cum să vă spălați hainele de antrenament

Ziarul de Vrancea
13 apr 2021 1848 vizualizări

Suntem siguri că v-ați pus această întrebare cel puțin o dată: pot să-mi port din nou hainele de antrenament dacă nu miros?

Este ziua de sală, dar încă nu v-ați spălat rufele. Așadar, scoateți un tricou de sport din coș, îl mirosiți rapid și sunteți gata pentru runda a doua, nu?

Nu chiar. Re-purtarea hainelor vechi transpirate poate fi un joc de noroc, cu excepția cazului în care sunteți confortabil cu un miros suficient de puternic pentru a-l alunga pe tipul de pe banda de alergare de lângă dvs.

Problema este că articolul de îmbrăcăminte ar putea să arate bine - și chiar să miroasă bine, într-o anumită măsură - dar asta nu înseamnă că va rămâne așa.

Iată de ce: transpirația pe care o produce corpul nostru este de fapt inodoră. Sebumul gras și bacteriile pe care transpirația le preia de pe piele pot provoca duhoarea. Cu cât sunt mai multe bacterii în sudoare, cu atât mirosul este mai mare. Și antrenamentul dvs. le oferă terenul de reproducere cald, umed perfect, deoarece temperatura corpului crește pe măsură ce transpirați. Asta înseamnă o doză bună de transpirație puturoasă care să se infiltreze în haine.

Și acest lucru este valabil mai ales dacă purtați haine din țesături sportive, cum ar fi spandex și poliester, care s-au dovedit a colecta cele mai multe mirosuri cauzatoare de bacterii, în comparație cu, de exemplu, hanorace de bărbați din bumbac, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Ghent din Belgia.

Dacă nu vă spălați îmbrăcămintea imediat, bacteriile pot continua să se înmulțească chiar și după antrenament - ceea ce înseamnă că tricoul dvs. devine progresiv mai mirositor. Așadar, tricoul care ar fi putut trece testul mirosului înainte de a ieși din casă ar putea fi o alegere proastă, când îl veți scoate în sfârșit din geanta de sală mai târziu. În plus, dacă transpirați din nou într-un tricou deja transpirat, o să îl faceți să miroasă și mai rău.

Mai mult, excesul de murdărie și transpirația uscată de pe îmbrăcăminte poate reacționa cu oxigenul din aer, lăsându-vă cu pete gălbui care sunt dificil de îndepărtat.

În plus, aceiași factori care vă fac hainele să miroasă pot fi dăunători și pielii dvs. Oamenii își îmbracă hainele de antrenament în care transpiră și, ca rezultat, țesătura devine puțin mai aspră, așa că se înrăutățesc în timpul activității fizice. Acest lucru poate duce la erupții cutanate, la mâncărime și la iritarea pielii.

Schimbați-vă hainele transpirate cât mai curând posibil - s-ar putea să vă înfundați porii, ceea ce crește și riscul de acnee.

Cum să vă spălați hainele de antrenament

În ceea ce privește ziua de spălat rufe, tratați hainele de antrenament ca și cum ar fi lenjerie intimă. Asta înseamnă să le spălați după fiecare utilizare. Iată cel mai bun mod de a o face:

Folosiți apă fierbinte, cu suficient detergent pentru rufe. Acest lucru vă va asigura că eliminați bacteriile care cauzează mirosul.

Folosirea prea multor detergenți este probabil cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când vine vorba de rufe și, dacă există un loc în care să încetați acest obicei, este atunci când spălați haine de antrenament transpirate și mirositoare. Utilizarea mai multor detergenți nu vă va lăsa hainele mai curate; în schimb, lasă o acumulare de reziduuri de săpun care captează mirosurile în haine după ce au trecut prin spălare.

Nu utilizați balsam, deoarece poate crea un strat pe îmbrăcăminte care va prinde bacteriile și nu se curăță complet la spălare. Asta înseamnă că o parte din miros poate rămâne chiar și după ciclul de spălare.

Întoarceți hainele de antrenament pe dos. Bacteriile cauzatoare de miros se formează în interiorul hainelor. Întoarcerea hainelor de antrenament pe dinăuntru înainte de spălare permite accesul mai bun al apei și detergentului la sursa mirosurilor, lăsând hainele mai curate.

Evitați să spălați echipamentele sportive, mai ales dacă sunt stretch, cu prosoape și alte articole cu scame, precum și cu articole de îmbrăcăminte foarte grele, cum ar fi blugi și hanorace de bărbați. Hainele sportive cu întindere vor acumula scame rătăcite, iar obiectele grele pot duce la comprimarea și deteriorarea materialelor mai delicate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.