Advertorial

Ce să faci înainte să dai comandă de mobilă de bucătărie

Ziarul de Vrancea
8 mai 2019 4441 vizualizări

Drumul de la mediul ideal al bucătăriei din showroom până la amenajarea din propriul apartament este foarte lung dacă nu te pregătești corespunzător. Amplasarea corpurilor de bucătărie și modurile de iluminare te pot face să crezi că absolut tot ce vezi într-un showroom poate intra în bucătăria apartamentului tău. Oricât de bine ar arăta și oricât de mult ți-ai dori o mobilă demnă de un showroom, realitatea trebuie îmbrățisată cât mai repede. De aceea, am pregătit câteva sfaturi pentru mobila de bucătărie.

Regulile de mai jos sunt un pic mai tehnice, dar te vor ajuta să instalezi toată mobila de bucătărie fără bătăi de cap. Astfel, te lăsăm pe tine să te ocupi de creativitate, în timp ce noi îți dăm sfaturi pe care le poți considera reguli.

Asigură-te că măsurătorile sunt bune

Vorba spune să măsori de două ori și să tai o dată. În privința mobilei de bucătărie, măsuratul este esențial. Măsoară și a doua oară, dacă e nevoie. Mobila de bucătărie trebuie să se integreze perfect cu electrocasnicele pe care le ai sau pe care le vei cumpăra.

Nu uita să ții cont de elementele specifice unei bucătării: țevi de termoficare, racorduri, căi de alimentare cu apă și gaze, plus sistemele de scurgere și aerisire. Elementele electrice sunt, de asemenea, de notat: prize, întrerupătoare și sisteme de iluminat. Nu în ultimul rând, ia în calcul tocurile geamurilor și cel al ușilor.

Adaptează mobila la spațiul și proporțiile pe care le ai la dispoziție

Vizitând magazinele de mobilă vei observa că ți se arată bucătării ce fac parte din categoria „cel mai bun scenariu”. Cu toate acestea, limitările de spațiu pe care le ai acasă nu se potrivesc cu cele din târg. 

Drept urmare, ține cont de câteva reguli simple, precum așezarea viitoarelor electrocasnice pe suprafața pe care o ai la dispoziție. Astfel, aragazul nu trebuie să stea niciodată lângă perete și trebuie să fie la cel puțin 20 de centimetri distanță de alte elemente precum chiuveta sau frigider.

O bună parte din mobilă, mai ales cea care stă pe podea, va fi o ramă pentru elemente precum chiuvetă, plită, cuptor, mașina de spălat vase sau frigider. Așa că mergi întotdeauna pe dimensiunile standard, iar electrocasnicele pe care le vei cumpăra ulterior se vor potrivi perfect cu mobila de bucătărie.

Este greu să reziști tentației de a dota bucătăria cu tot ce este mai bun. Cu toate astea, este mai bine să ții cont de câteva reguli simple, care îți vor simplifica viața în bucătărie. 

O achiziție o dată la 10 ani trebuie să fie de calitate

Calitatea trebuie să primeze acolo unde contează: știm că balamalele nu conving pe nimeni să cumpere mobilierul de bucătărie, însă ar trebui să verifici ca acestea să fie de bună calitate.

Pentru că vei găti de nenumărate ori, investește într-un detector de gaze. Dacă bugetul îți permite, poți achiziționa un model cu conexiune la internet. În orice caz, acesta ar trebui să facă două lucruri: să dăinuie și să facă zgomot atunci când trebuie.

Cu alte cuvinte, trebuie să îți alegi mobila care îți va oferi cele mai puține bătăi de cap pe termen lung: începând de la așezarea acesteia, până la calitatea materialelor pe care le alegi. Iar acest lucru reprezintă doar jumătate din imaginea unei bucătării de care să îți placă, asta pentru că va trebui să alegi și electrocasnicele care să dăinuie cel puțin la fel de mult precum mobila ta.

Care sunt criteriile pe care le iei în calcul atunci când cumperi o bucătărie? Pornești mai întâi de la buget sau de la nevoile tale și ale celor din familia ta?

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.