Advertorial

Ce este tehnologia Inverter și ce înseamnă ea în cazul aparatelor de aer condiționat

Ziarul de Vrancea
30 nov 2019 3403 vizualizări

 Trebuie să știi de la bun început că tehnologia Inverter, aplicată la aparatele de aer condiționat înseamnă economie substanțială la consumul de energie electrică. Tehnologia în sine a apărut la începutul secolului XX și este folosită în diferite domenii însă cea mai de succes aplicare este în domeniul aparatelor de aer condiționat. Diferite firme de succes, DAIKIN, MITSUBISHI, FUJITSU, GREE, etc, folosesc tehnologia Inverter în aparatele de aer condiționat de ultimă generație.

Principalul consumator de energie electrică în cazul aparatelor de aer condiționat este compresorul. La aparatele clasice acesta pornește și funcționează la o anumită capacitate până ce se atinge temperatura setată pentru ambientul din încăpere, moment în care compresorul se oprește.

 În tehnologia Inverter, compresorul funcționează continuu dar își reglează automat nivelul în funcție de temperatura din cameră. Pornirea și oprirea repetată a compresorului, deși la prima vedere ar însemna economie de curent electric, este răspunzătoare de consumul ridicat de kilowați. Ca să înțelegi mai bine, un aparat de aer condiționat cu tehnologie Inverter consumă, exprimat în lei, curent în valoare de aproximativ 70 de lei lunar luând în calcul o medie realizată atât la consumul pentru răcire cât și la cel pentru încălzire.

La un aparat clasic de aer condiționat prețul aproape că se dublează. Deja vorbim de avantajele unui aparat de aer condiționat cu tehnologie Inverter. Iată care sunt acestea: fiabilitatea crescută datorită faptului că opririle și pornirile compresorului și a celorlalte componente aflate în mișcare sunt mai puține, practic doar când pornim și oprim noi aparatul de aer condiționat; scăderea semnificativă a consumului de energie electrică, chiar dacă aparatele de aer condiționat cu Inverter costă ceva mai mult, prețul va fi rapid amortizat în nota primită de la furnizorul de electricitate; silențiozitate în funcționare, cele mai multe dintre aceste aparate emit un zgomot de 21-22 de decibeli, sensibil mai puțin decât aparatele de aer condiționat clasice.

La minusuri nu putem trece decât prețul ceva mai mare dar, așa cum am spus acesta se amortizează rapid. Nici instalarea aparatelor cu tehnologie Inverter nu ridică probleme suplimentare față de un aparat clasc așadar, cred că vei alege oricând unul cu Inverter.

La eMAG ai posibilitatea de a găsi sute de oferte la sisteme de aer condiționat, ce folosesc un compresor Inverter. Prețul acestora variază în funcție de numeroase aspecte, dar este aproape imposibil să nu găsiți unul potrivit pentru spațiul în care doriți să instalați un astfel de electrocasnic. Cel mai ieftin este în jur de 1700 de lei, dar în această perioadă puteți beneficia de oferte și promoții, mai ales în perioada Black Friday. Dacă locuiți în zona București și Ilfov, puteți lua în considerare achiziționarea unui serviciu de montare al sistemului de aer condiționat. Brand-urile acceptate sunt: Ariston, Arctic, Alizee, Beko, Carrier, Daewoo, Electrolux, Everest, Franke, Heinner, LG, Midea, Mitsubishi, Orion, Samsung, Sang, Star Light, Tesla, Toshiba, TOYOTOMI, Vision Touch, Vortex, Whirlpool, Zass, iar cei care realizează instalarea sunt cei de la firma Depanero.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.