Advertorial

Cauti o solutie eficienta de incalzire pe timp de iarna?

Ziarul de Vrancea
15 nov 2018 2099 vizualizări

Calendaristic, inca suntem in anotimpul de toamna, insa nu stim niciodata cand ne vom trezi intr-o dimineata cu fulgi de zapada. Desi romanul isi face “iarna car si vara sanie”, nu multi sunt cei care s-au gandit din timp la o sursa de incalzire secundara pentru locuinta.

Desi multi inca opteaza pentru sobe pe gaz sau pe lemne, romanii au devenit interesati si de seminee, eficiente din punct de vedere ernergetic, dar care creeaza si o atmosfera calda si primitoare, atat pentru locuitori, cat si pentru oaspeti.

Daca din cele mai vechi timpuri semineul ere folosit strict pentru incalzirea locuintei sau prepararea mancarii (in cazul celor prevazute cu grilaje sau cuptor), astezi semineul a capatat mai multe valori stilistice.

Multitudinea de modele, culori, elemente decorative si materiale utilizate face ca un semineu Ilfov, spre exemplu, sa fie pe placul chiar si celor mai exigenti clienti. Gama variata de seminee rustice, moderne sau un semineu centrala, devine un obiect decorativ in tendinte al amenajarilor interioare moderne si rafinate. 

Cum paleta de modele este atat de diversificata, decizia de cumparare trebuie sa tina cont, in primul rand, de functionalitate, puterea calorica, raportul calitate-pret si stilul arhitectural al camerei unde urmeaza a fi plasat.

In ultimii 20 de ani, dezvoltarea tehnologica a facut posibila lansarea mai multor tipuri de seminee, de la modelele clasice, care functioneaza pe combustibil solid (precum lemne sau carbune), pe baza de combustibili lichizi (precum bioetanolul), dar si pe gaz sau curent electric, care nu necesita cosuri de fum, putand fi astfel instalate chiar si la bloc.

Si la capitolul design, noile modele de seminee vin cu multiple imbunatatiri, modele realizate din ceramica sau metal, finisate cu materiale premium, precum caramida si samota, si prevazute cu una sau mai multe fete din sticla, lasand la vedere flacara reala sau artificiala (in cazul semineelor electrice).

In plus, in functie de dorinte si bugetul disponibil, semineul poate fi personalizat in functie de dorintele si nevoile clientilor. In living, spre exemplu, un semineu atent ales creeaza o atmosfera calda si familiala, fiind un bun prilej de intalnire cu sau fara ocazii a intregii familii. In bucatariile traditionale se poate opta pentru un semineu cu grilaj sau cuptor, cu motive rustice, care va fi de folos gospodinelor in prepararea mesei.

Daca ai un living cu dimensiuni generoase, cum sa il pui mai bine in valoare decat cu un semineu zidit cu materiale naturale, care sa devina centrul de interes al camerei? Pentru locuintele traditionale, pasionatii isi achizitioneaza seminee rustice, din caramida, si care functioneaza pe lemne, pentru un plus de traditionalism.

Intr-o amenajare moderna, semineul electric, minimalist, de culoare neagra este cea mai buna alegere. Si caramida aparenta reprezinta o solutie la indemana pentru „infrumusetarea” semineului, deoarece poti alege dintr-o multime de culori si texturi pentru a obtine un „look” nonconformist.

La Seminee-Bucuresti, parte a grupului PEFOC.ro, gasesti o gama variata de focare, sobe, accesorii si materiale de montaj pentru un sistem eficient de incalzire a intregii locuinte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.