Advertorial

CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea a IV-a

Ziarul de Vrancea
22 dec 2022 1980 vizualizări
Foto:unsplash.com
Foto:unsplash.com

O campanie de creștere a gradului de conștientizare legat de importanța calității aerului, derulată de Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea anunță că va continua campaniile de conștientizare cu privire la calitatea aerului și în 2023: “Poluarea atmosferică constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătate, atât în orașe cât și în zonele rurale, unde arderea lemnelor, a gunoaielor și incendiile de vegetație generează particule poluatoare. Prevenirea și reducerea acestui fenomen țin de comportamente individuale, dar și de măsuri la nivelul autorităților publice. Criza actuală economică, precum și dificultățile de aprovizionare cu energie sporesc complexitatea subiectului în prezent, la toate nivelurile. De aceea, Consiliul Județean Vrancea va continua să se implice cu mijloacele care îi stau la dispoziție, pentru îmbunătățirea calității vieții vrâncenilor”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

La nivel individual e nevoie în primul rând să conștientizăm nivelul de poluare al aerului de unde locuim. Este important să căutăm informații despre calitatea aerului prin intermediul aplicațiilor specializate sau website-urilor care oferă în timp real date de la senzori specializați.

În 2022, Consiliul Județean Vrancea a achiziționat și montat cinci senzori uRADMonitor City pentru monitorizarea calității aerului în toate orașele din județ: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești. Pentru consultarea lor, în cadrul aceleiași campanii, a dezvoltat platforma  www.aercuratvn.ro, unde indicatorii raportați de fiecare senzor pot fi citiți în timp real. Vrancea este primul județ în care se montează senzori performanți de monitorizare a calității aerului în toate orașele.

Dacă avem informații cu privire la nivelul de poluare atmosferică din zonele în care locuim, putem lua măsuri pentru diminuarea poluării sau pentru protejarea sănătății noastre de impactul acesteia, potrivite contextului. Consiliul Județean Vrancea a derulat în perioada septembrie – decembrie 2022 trei campanii de conștientizare cu privire la nivelul calității aerului, în care publicul larg și autorități publice au primit informații despre măsuri de prevenire și reducere a poluării care se pot lua la nivel individual sau instituțional.

Locuitorii din cele cinci orașe unde au fost montați senzorii au fost informați cu privire la montarea lor și platforma digitală www.aercuratvn.ro, pe care o pot accesa pentru a afla parametri de calitate a aerului de unde locuiesc.

Având în vedere că poluarea este o realitatea și la nivelul zonelor rurale, tot în perioada septembrie – decembrie 2022 s-a desfășurat o campanie adresată autorităților locale din zece UAT-uri din județ, cu tema: "Soluții și provocări locale legate de îmbunătățirea calității aerului pe plan local”. Reprezentanți ai autorităților din comunele Biliești, Bolotești, Garoafa, Gologanu, Jariștea, Răstoaca, Soveja, Suraia, Țifești și Vizantea-Livezi au luat parte la webinarii susținute de un specialist din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a prezentat măsuri pe termen scurt, mediu și lung accesibile autorităților locale pentru prevenirea și reducerea poluării aerului și pentru îmbunătățirea calitătii aerului.

În paralel s-a desfășurat și o campanie de informare în presa locală online, de creștere a gradului de conștientizare cu privire la importanța calității aerului și a impactului poluării asupra sănătății noastre, pentru publicul larg.

Menținerea unui aer curat este un efort continuu, atât pentru autoritățile publice, cât si pentru fiecare dintre noi.

Consiliul Județean Vrancea

Citiți și:CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea I;

CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea a II-a;

CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea a III-a


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.