Advertorial

CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea a III-a

Ziarul de Vrancea
18 nov 2022 1183 vizualizări
Foto:unsplash.com
Foto:unsplash.com

O campanie de creștere a gradului de conștientizare legat de importanța calității aerului, derulată de Consiliul Județean Vrancea

Îmbunătățirea calității aerului rămâne o provocare pentru Europa și pentru România, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Criza actuală economică, precum și dificultățile de aprovizionare cu energie au adăugat noi parametri de complexitate subiectului, care presupune cooperarea mai multor sectoare,  de la transporturi, energie, la planificare si strategie locală.

Din fericire, există soluții pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului. Unele dintre ele sunt imediate sau ușor de implementat într-un timp foarte scurt, altele necesită o strategie mai complexă din partea autorităților locale și naționale. Există însă măsuri concrete care se pot lua rapid atât de către administrații, cât și de fiecare dintre noi pentru a face o schimbare:

”La nivelul Consiliului Județean Vrancea, am inițiat deja o serie de acțiuni care contribuie la  îmbunătățirea calității aerului. Una dintre acestea este montarea a cinci senzori de monitorizare a calității aerului, în toate cele cinci orașe din județ. De asemenea, derulăm campanii de informare la nivelul administrațiilor locale, de prezentare a soluțiilor disponibile pentru reducerea poluării. Prin campaniile de informare către publicul larg, încurajăm și cetățenii să contribuie prin diverse acțiuni individuale simple, la reducerea poluării și un aer mai bun în județul nostru”, a declarat Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județean Vrancea.

Ce măsuri urgente și simple putem lua la nivel individual?

Măsurile individuale trebuie dublate de acțiunile autorităților din orașe sau din zona rurală, care pot fi, la rândul lor, imediate sau pe termen mediu și lung.

Ce măsuri pot fi luate de autorități pe termen scurt?

- Spălarea străzilor și a trotuarelor;

- Plantarea de garduri vii la la marginea străzilor și în general, amenajarea spațiilor verzi, plantarea de copaci și de tufe verzi;

- Înlocuirea suflătoarelor pe benzină cu suflătoare electrice;

-  Interzicerea, monitorizarea și sancționarea arderii resturilor vegetale atât în oraș cât și în satele înconjurătoare;

-  Sancționarea constantă a mașinilor neconforme;

- Instalarea senzorilor de măsurare în timp real a calității aerului.

Pe termen mai lung, acestor măsuri ar trebui să li se adauge:

Consiliul Județean Vrancea

Citiți și:CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea I;

CALITATEA AERULUI, PREOCUPAREA NOASTRĂ, A TUTUROR – Partea a II-a


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.