Advertorial

ACDB a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”

Ziarul de Vrancea
25 mai 2017 1472 vizualizări
Țestoasă de apă europeană
Țestoasă de apă europeană

 

 

 

 

 

 

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.

Proiectul are ca scop schimbarea atitudinii negative a vizitatorilor față de natură și educarea acestora în spiritul conservării valorilor naturale din ariile protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului prin realizarea unui traseu tematic, organizarea de evenimente sportive și implicarea lor în activităţi de conservare.

Pentru atingerea acestui scop ne-am propus următoarele obiective:

  1. Informarea, educarea și creşterea nivelului de recreere al vizitatorilor din ariile naturale protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, prin realizarea traseului tematic interactiv – „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”.
  2. Îmbunătățirea stării de conservare a ariilor naturale protejate, a atractivității turistice și a imaginii ariilor naturale protejate în rândul comunității și a vizitatorilor, prin organizarea de evenimente sportive și implicarea comunității în activități de conservare.

Printre activitățile propuse se regăsesc: realizarea infrastructurii de vizitare și amplasarea materialelor informativ - interpretative  (poteca tematică “ Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”), realizarea și diseminarea de materiale informative privind poteca tematică și ariile naturale protejate, organizarea unor evenimente sportive: semimaraton de trail running și concurs de ciclism cross country.

„Proiectul nostru își propune să promoveze turistic valorile naturale din cele două arii protejate, Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, aspect destul de neglijat până acum, prin evidențierea unor activități adresate în special tinerilor. Natura este o sursă nelimitată de inspirație și sperăm să atragem cât mai mulți participanți la acțiuni, dar și vizitatori, care să se reîntoarcă cu drag în natură pentru a o redescoperi.” – Alina Dragomir, responsabil conștientizare.

 

Proiectul se va încheia la 04.09.2017 și este finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat, în colaborare cu MOL Romania, prin Programul “Spații Verzi”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.