ACDB a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”
|
|
Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.
Proiectul are ca scop schimbarea atitudinii negative a vizitatorilor față de natură și educarea acestora în spiritul conservării valorilor naturale din ariile protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului prin realizarea unui traseu tematic, organizarea de evenimente sportive și implicarea lor în activităţi de conservare.
Pentru atingerea acestui scop ne-am propus următoarele obiective:
- Informarea, educarea și creşterea nivelului de recreere al vizitatorilor din ariile naturale protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, prin realizarea traseului tematic interactiv – „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”.
- Îmbunătățirea stării de conservare a ariilor naturale protejate, a atractivității turistice și a imaginii ariilor naturale protejate în rândul comunității și a vizitatorilor, prin organizarea de evenimente sportive și implicarea comunității în activități de conservare.
Printre activitățile propuse se regăsesc: realizarea infrastructurii de vizitare și amplasarea materialelor informativ - interpretative (poteca tematică “ Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”), realizarea și diseminarea de materiale informative privind poteca tematică și ariile naturale protejate, organizarea unor evenimente sportive: semimaraton de trail running și concurs de ciclism cross country.
„Proiectul nostru își propune să promoveze turistic valorile naturale din cele două arii protejate, Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, aspect destul de neglijat până acum, prin evidențierea unor activități adresate în special tinerilor. Natura este o sursă nelimitată de inspirație și sperăm să atragem cât mai mulți participanți la acțiuni, dar și vizitatori, care să se reîntoarcă cu drag în natură pentru a o redescoperi.” – Alina Dragomir, responsabil conștientizare.
Proiectul se va încheia la 04.09.2017 și este finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat, în colaborare cu MOL Romania, prin Programul “Spații Verzi”.