Advertorial

Bucatarii din Focsani va propun surprize culinare

Iulia Crețu
29 sep 2006 1003 vizualizări
Puteti petrece seara de vineri o la restaurantele cu karaoke, cintind slagare, chiar daca nu sinteti tocmai Marcel Pavel. Bucatarii localurilor va propun retele traditionale, dar si mexicane ori italienesti. Restaurantele va ofera si vinuri vechi, dar si tequila din pahare aduse tocmai din Mexic. Serile de Champions League va asteapta la restaurantele cu videoproiectoare

Sfirsitul de saptamina reprezinta pentru cei mai multi vrinceni momentul oportun de a iesi seara in oras la o masa cu familia sau la o petrecere cu prietenii. Iar localurile din oras abunda in oferte culinare care mai de care mai tentante si delicioase, dar si in programe artistice, pe gustul fiecaruia. Cu minim 60 RON, puteti petrece o seara agreabila in doi, dar daca vreti sa iesiti si cu copiii si cu parintii, suma se poate tripla chiar. Vineri seara, pentru cele mai multe restaurante, este dedicata amatorilor de slagare, cu sau fara voce. Pentru talentele nedescoperite se organizeaza karaoke, cintaretii de ocazie avind la dispozitie o lista de hituri romanesti si internationale, dar si versurile acestora pentru a demonstra ca un al doilea cuplu Marcel Pavel-Monica Anghel se poate naste la Focsani. "Vineri seara avem karaoke si chiar se cinta, atmosfera este speciala. Intentionam ca din doua in doua saptamini sa aducem si formatii care sa cinte pentru cei care vin la noi. In curind va veni o formatie de peruani, impreuna cu dansatoare, si care sigur vor face senzatie. Fiind o locatie mai noua vrem sa facem ceva nou, sa fim altfel. De asemenea, pentru ca la noi vin si familisti, nu numai tineri, avem in intentie sa organizam si un loc special pentru copii. Poate ceva in genul unui vagon cu jucarii unde parintii sa-si lase in siguranta micutii", ne-a spus Ionut Filimon, administrator la restaurantul Garden Pub.


Secretele culinare, pastrate cu sfintenie


Daca fredonatul "Noptii albastre" sau a unui "Love me tender" va face pofta de mincare, bucatarii va asteapta cu retete unice si apetisante. Si daca o pizza nu va mai incinta, puteti incerca cortofi copti in coaja cu sos de mustar sau o salata mexicana cu sos maltez. Si pentru ca orice mincare merge bine cu un vin, restaurantele pun la dispozitia clientilor soiuri vechi, unele promovate chiar in suporturi vechi de peste 80 de ani. "Clientii pot servi si din sortimentele noastre de vinuri, unele ceva mai vechi. Pretul unei sticle este cam 30 RON. Pentru decor, multe sint prezentate in suporturi vechi, aduse chiar de la Statiunea de Cercetare Viti-Vinicola din Odobesti, si datind din 1936. Pentru cunoscatori vom face si un colt pentru vinoteca", ne-a mai spus administratorul localului. Bucatarii va ademenesc si ei cu retete unice, ale caror ingrediente nu se fac intotdeauna publice. Este cazul "surprizei bucatarului". "Este un fel de mincare preparat cu cotlet de porc, kaiser, sos de rosii, ardei iute si ... cam atit va dezvalui. Este foarte bun! Sosurile la noi se fac dupa reteta proprie, nu se spun. Iar omleta taraneasca nu o face nimeni mai buna ca mine. Recomandam si salata mexicana sau tiramisu", va ademeneste si bucatarul Razvan de la restaurantul "Garden". Speedy Golzales vine la restaurantul mexican

Cei care s-au saturat de mincarea traditionala romaneasca, dar si de retelele italienesti de paste ori pizza sint asteptati sa incerce ceva mai condimentat. Amatorii de astfel de bunatati culinare le pot degusta la restaurantul mexican care s-a deschis de curind in oras. "El Passo" va asteapta cu tacos, turte din faina de porumb sau de griu cu carne, quesadillas, tortilla umplute cu mucegai negru de porumb, mincaruri considerate delicatese in Mexic sau cu celebra tequilla. "Bucataria mexicana a inceput sa domine lumea, chiar s-o inlocuiasca pe cea chinezeasca. Toata bucataria lor este buna. Avem un bucatar care a facut cursuri sub tutela lui Dumitru Burtea, vicepresedinte al gastronomiei, si a lucrat in

Franta, Belgia sau Spania si acum a ajuns la noi. Noi am deschis cu o expozitie culinara cu specific mexican si a prins foarte bine. Multi din cei care au venit atunci au devenit clientii nostri fideli.

Preturile sint foarte bune si pentru toata lumea. Vom organiza seri mexicane, cu muzica specifica si chiar ne gindim la tinute speciale cu poncho pentru angajati", ne-a spus Didi Drumea, managerul restaurantului mexican. Reprezentantii localului spun ca retetele de peste Ocean chiar au prins bine la "mincaciosii" din Focsani. Acestia au de ales intre salate mexicane, tacos de sonora cu piept

de pui, supe camaron, cu creveti si fructe de mare, sau deserturi precum frigarui din fructe ori parfait-uri cu nuci. Nici renumita tequilla nu lipseste din meniu, aceasta fiind bauta chiar din pahare speciale aduse tocmai din Mexic. Cei care nu beau alcool pot incerca cocktailuri cu zeama de morcov sau suc de citrice. Seri speciale pentru iubitorii fotbalului Si pentru ca Romania are in acest sezon trei echipe de fotbal in Cupele Europene, restaurantele fac pe plac nu numai gurmanzilor, dar si microbistilor. Majoritatea localurilor din oras sint dotate cu videoproiectoare pentru ca iubitorii sportului rege sa vada evolutia preferatilor lor la un pahar de bere. Pentru acestia se organizeaza promotii, dar si concursuri cu premii. Fie ca este vorba de meciuri de campionat sau tururi ale competitiilor europene, in serile

dedicate balonului rotund, cu greu mai poti gasi o masa libera. In general, acestea sint rezervate de stelisti, dinamovisti sau rapidisti cu citeva zile inainte. "La meciul Stelei a iesit super, cu toate ca scorul a fost in favoarea francezilor. Cind este seara de fotbal nu mai ai loc in restaurant", ne-au spus reprezentantii unui local din Focsani. Cei care vor sa iasa vineri seara in oras au de unde alege. Restaurantele cu specific isi asteapta gurmanzii, dar si pe cei care doresc sa cinte si sa-si distreze prietenii cu lipsa urechii muzicale in zilele cu karaoke. De multe ori insa cintaretii de ocazie ajung sa ridice la dans pe toti cei prezenti in local.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.