Advertorial

Laurențiu Bodolan, medicul care a revoluționat oftalmologia în Vrancea

Liliana Nenciu
23 sep 2006 40737 vizualizări

Medicul este primul oftalmolog din Vrancea care oferă condiții de tratament la standarde ridicate

 

 

Medicul Laurentiu Bodolan este primul oftalmolog din Vrancea care a oferit locuitorilor acestui județ, dar ăi celor din alte zone ale țării posibilitatea de a-și trata afecțiunile ochilor în condiții mult mai bune decât în sistemul de stat. Din anul 2003, de când medicul a înființat clinica privată Oculus Medserv, bolnavii nu mai trebuie să se deplaseze pentru operații la București, ci sunt tratați cu succes în clinica din Focșani.

Cel mai performant aparat folosit în chirurgia cataractei se află în Vrancea doar în sala de operație a acestei clinici. Acest aparat utilizează ultrasunete pentru operația de cataractă (facoemulsificare) si ofera condiții de maximă acuratețe și siguranță în timpul intervenției. Cum sunt tratați pacienții care apelează la serviciile clinicii oftalmologice Oculus Medserv, puteți afla din interviul următor oferit în exclusivitate pentru "Ziarul de Vrancea" de medicul oftalmolog Laurențiu Bodolan.

Reporter: Cât de necesarâ este o clinicâ oftalmologicâ privatâ în Vrancea?

Dr. Bodolan: Clinica Oculus-Medserv a apărut în urmă cu 3 ani, ca singură alternativă la vremea aceea, la chirurgia oftalmologică oferită de sistemul de stat. Progresul imens ce a avut loc în ultimii 15 ani, în chirurgia polului anterior, și în special în chirurgia cataractei, a schimbat radical atitudinea oftalmologilor. Se trecea de la o chirurgie traumatizantă, cu multiple complicații posibile intra și postoperator, la intervenții de scurtă durată, netraumatizante, cât mai aproape de fiziologic, cu recuperarea rapidă a funcției vizuale. Ei bine, acest nou mod de abordare presupune și costuri, deloc mici, costuri pe care bugetul spitalului de stat nu și-l poate permite. In treacăt fie spus, bulgarii reușesc să compenseze 200 euro pe operație de cataractă pentru fiecare asigurat, indiferent unde se operează, in timp ce Casa de Asigurări de Sănătate la noi compensează doar 240 de lei noi după lungi liste de așteptare. De aceea apariția Clinicii Oculus-Medserv in 2003, a fost o necesitate. Fiind primul medic oftalmolog care a aplicat în Vrancea această nouă tehnică încă din 2000 la Spitalul Adjud, am considerat că aceasta nu se poate derula normal decât în sectorul privat. In felul acesta pacienții informați, care doreau să fie operați prin noua metodă, nu mai erau nevoiți să caute clinici în București unde și acolo anii '99, 2000 însemnau începutul abordării acestei noi tehnici.

R: Care sint avantajele unei intervenții chirugicale la Oculus Medserv?

Dr. Bodolan: Nu a fost de loc simplu, pentru că o sală de operație oftalmologică, ce își propune să rezolve în sistem ambulator (pacientul nu stă internat) operații de cataractă prin aceasta noua tehnică, trebuie echipată la cele mai înalte standarde. Este bine de știut că cel mai performant aparat, efectiv de ultima generatie, folosit in chirurgia cataractei, se află în Vrancea doar în sala de operație a clinicii Oculus-Medserv. Acest aparat utilizează ultrasunete pentru operația de cataractă (facoemulsificare) și oferă condiții de maximă acuratețe și siguranță în timpul intervenției. El permite efectuarea unor incizii foarte mici (2 mm) și în felul acesta o vindecare mult mai rapidă. De asemenea scurtează timpul operator printr-o altfel de distribuție a ultrasunetelor, ceea ce nici un alt aparat nu face.

R: Ce servicii oferiți pacienților?

Dr. Bodolan: Eu cred că pe lângă echipamente performante, experiență, pricepere, mai trebuie ceva și ma gândesc la onestitatea față de pacienți. Ca medic, mă simt obligat să le prezint pacienților mei cele mai sigure și mai de calitate variante de rezolvare a cataractei. Nu voi înțelege niciodată să fac rabat de la calitate, în intregul ei, propunându-i pacientului de exemplu cristaline dure, traumatizante, scoase din uz de tarile civilizate, doar pentru că sunt mai ieftine. Ar insemna să ignor tot ce s-a cercetat în ultimii ani pentru a se descoperi ce este mai bun pentru ochiul uman. Ultima achiziție tehnică în materie de cristaline artificiale, o reprezintă cristalinul care corectează total vederea, la distanță și la aproape, oferindu-i pacientului independența totală de ochelari. Pe lânga operația de cataractă, acest tip de cristalin poate rezolva cu succes problema purtătorilor de ochelari fie ei miopi sau hipermetropi. Sunt printre primii medici din țară și primul din Vrancea care au implantat acest cristalin. Rezultatele și cazuistica în creștere mă conving de extraordinarele calități ale acestui implant. Din păcate, prețul său este prohibitiv pentru multi (4000 lei noi), dar este cel mai bun. Bineînțeles că nu toată lumea își permite un asemenea cristalin, dar celelalte variante pe care le folosesc, sunt similare calitativ (moi, netraumatizante, unele cu protectie pentru retină), necesită în schimb ochelari pentru vederea de aproape. În afară de operația de cataractă, la clinica noastră se mai operează glaucom, strabism, ptoza palpebrala, pterigion, salazion, entropion, ectropion, practic tot ce este legat de polul anterior.

R: Clientii clinicii sunt exclusiv din Vrancea?

Dr. Bodolan: Mulți pacienți au înțeles și mă caută, atât din județ cât și din județele limitrofe sau indepărtate și din străinătate (cetățeni italieni și germani) și le mulțumesc pentru încredere. Și, poate, tot încredere a însemnat invitația de acum 2 ani de a opera la Spitalul Militar Central din București în cadrul Congresului Național de Oftalmologie, operație transmisă în direct în sala de Congres de la Sinaia.

R: Unde va pot găsi toți cei interesați?

Dr. Bodolan: Celor interesați de a se opera la Oculus-Medserv trebuie sî le spun că

impreună cu soția, dr. Mihaela Bodolan, acord consultații la cabinetul din str. Arhitect Ion Mincu, bl.12 bis, tel 0237. 223.506 pentru programări, iar operațiile

se efectuează la Clinica din str. Ghinea Dorinel, bl 4, ap 4.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
neagu dorina, acum 3043 zile, 14 ore, 53 minute, 13 secunde
am un bebe de 5 luni si mi sa spus de catre medicul de familie ca e posibil sa nu vada.imi puteti spune daca se poate face un control oftalmologic si daca se poate stabili un diagnostic?multumesc citeste integral
cristian iulian, acum 4077 zile, 17 ore, 27 minute, 24 secunde
e ceva deosebit ptr vrancea...sa putem beneficia de asemenea servicii performante medical. va multumesc ptr profesionalismul de care dati dovada.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.