Advertorial

Laboratorul Clinic Gaspar, calitate in folosul pacientilor

Iulia Crețu
31 ian 2007 3014 vizualizări
Laboratorul clinic Gaspar are trei puncte de lucru, din care doua in Focsani u acesta realizeaza o gama de peste 200 de analize medicale u pacientii isi pot lua rezultatele chiar si in aceeasi zi

Servicii profesioniste si la preturi minimale, acestea sint directivele de la care Laboratorul Clinic Gaspar Garofa inceaca sa nu se abata, pentru a putea veni in intimpinarea focsanenilor care au nevoie de analize medicale. Din luna noiembrie 2000, de cind a fost deschis Laboratorul Gaspar, deviza sa este "Un sprijin realpentru sanatatea dumneavoastra", astfel ca personalul doreste sa vina in sprijinul clientilor, atit prin punerea la dispozitie a unor noi locatii, cit si prin analizele diversificate pe care le realizeaza. Laboratorul are doua puncte de recoltare, pe linga punctul

principal din cadrul Policlinicii nr. 2 Focsani: punctul de recoltare din cadrul Centrului Medical Gugesti, deschis in 2001, si punctul de recoltare de pe strada Mare a Unirii nr. 10, bl. 10, scara 5, apartament 70, inaugurat saptamina trecuta. Conducerea Laboratorului Gaspar are in vedere continua modernizare aspatiilor existente, dar si extinderea gamei de analize.


La ora actuala, Laboratorul clinic Gaspar asigura circa 200 de tipuri de analize medicale. Acestea pornesc de la analiza glicemiei din singe capilar, unde raspunsul se da pe loc, la teste pentru depistarea ulcerului fara a fi expusi pericolului de iradiere, analize pentru depistarea bacteriei helicobacter Pylori, depistare Chlamydii sau Giardia, cu o precizie de 100%. De asemenea, Laboratorul efectueaza teste HIV si VDRL pentru casatorii, dar si analize si teste pentru angajari, permise auto sau permise de port-

arma, la care se adauga si controalele periodice. "Am pornit de la o gama restrinsa de 30 de analize, la inceput totul fiind facut manual, iar acum am ajuns sa realizam peste 200 de analize: biochimie, parazitologie, serologie, microbiologie, imunologie si hematologie. Iar acolo unde tehnic este posibil, rezultatele se dau in aceeasi zi. Noi ne adresam oamenilor de conditie medie, carenu au foarte mult timp la dispozitie pentru analize, care poate se invoiesc de la serviciu si doresc sa duca rezultatele la medic in aceeasi zi. De aceea incercam sa oferim servicii cit mai prompte sila preturi minimale. Putem sa ne mindrim cu faptul ca am fost primul laborator care a avut contract cu amble case de asigurari:

CAS Vrancea si Casa OPSNAJ B ucuresti. Acum avem relatiicontractuale si cu peste 20 de firme vrincene", a asigurat Garofa Gaspar, adminsitratorul laboratorului. Si numarul de salariti (medici, chimisti, biologi, asistenti) s-a dublat de la 6 la 12, personalul fiind tinar, dar specializat la cursuri agreate de Ministerul Sanatatii Publice.


Aparatura moderna asigura servicii de calitate


Pentru servicii cit mai prompte si performante, majoritatea analizelor se efectueaza cu aparatura de ultima generatie. "Avem aparate automate, moderne, achizitionate de la firme de prestigiu din lume, care au certificare de agreere in Uniunea Europeana. Aparatura este reinnoita odata la 2-3 ani. Putem spune ca 2006 a fost un an de virf privind activitatea investitionala a laboratorului, in sensul ca s-a reinnoit aparatura care avea o vechime mai mare,dar si s-a imbunatatit structura functionala a laboratorului cu un grup social-sanitar. La capitolul realizari putem trece si modernizarea spatiului in care s-a deschis noul punct de recoltare din Focsani si aducerea lui la standarde conforme cu legislatia europeana. Totodata, sintem preocupati de a asigura conditii decente de munca personalului si un ambient cit mai placut pacientilor care vin sa-si faca analizele la noi", ne-a mai spusGarofa Gaspar. O preocupare permanenta a conducerii si personalului Laboratorului Gaspar o reprezinta calitatea serviciilor oferite pacientilor, iar acest lucru poate fi demonstrat si prinacreditarile obtinute. Laboratorul este in curs de acreditare conform ISO 17025, insa are un parteneriat cu firma Tody Laboraties Bucuresti, dar si cu LabQuality Finlanda, pentru control extern. Personalul Laboratorului clinic Gaspar este insa deschis oricaror sugestii, acestea putind fi transmise si prin intermediulsite-ului pe care l-au inaugurat de curind, www.laboratorgaspar.ro. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.