Vrânceni in Lume

Scriitoarea vrânceancă din Italia, Liliana Nechita invitată a întâlnirilor literare de la ”Accademia di Romania in Roma”

Ziarul de Vrancea
14 sep 2018 2972 vizualizări

Știrea este publicată pe site-ul emigrantul.it editat de jurnalistul vrâncean Cristi Merchea .O redăm în continuare.

Citiți și următoarele articolele publicate despre scriitoarea vrânceancă din Italia Liliana Nechita în Ziarul de Vrancea:

O vrânceancă a scris o carte despre viaţa grea din Italia;

O vrânceancă a ajuns să inspire mii de emigranți. Ea tocmai și-a lansat cartea în limba italiană.;

Lecţia de viaţă a unei vrâncence pentru toţi cei care vor să ia drumul străinătăţii

Miercuri, 19 septembrie 2018, ora 18:00, în Sala de conferințe a Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin, 1) va avea loc prezentarea unui nou proiect realizat de Accademia di Romania in Roma: „I MERCOLEDÌ LETTERARI” (Miercurile literare), proiect care-și propune promovarea scriitorilor români traduși în italiană și publicați de către editurile italiene și a operelor literare care se referă la cultura română.

Prima serie a întâlnirilor literare „I MERCOLEDÌ LETTERARI” va avea ca oaspete pe scriitoarea româncă Liliana Nechita care, alături de traducătoarea sa Elena Di Lernia și scriitoarea și criticul literar Ana Barton, va prezenta volumul Ciliegie amare publicat în 2017 la Giuseppe Laterza Edizioni și volumul „Împărăteasa” publicat în 2017 la Humanitasdin București (volum în curs de traducere în italiană).

LILIANA NECHITA (Angheluţă, 1968)è una scrittrice romena che vive e lavora da più di 10 anni in Italia. Dopo la pubblicazione di 20.000 copie del suo romanzo Cireşe amare che ha fatto parte di una campagna mediatica “L’esodo delle madri”, realizzata con il sostegno della rivista romena “Avantaje”, l’autrice ha ricevuto in Romania il Premio Donna dell’anno 2013 per la Promozione e la difesa dei diritti delle donne. Il romanzo ha ispirato uno spettacolo teatrale e la sceneggiatura di un film al quale si sta lavorando. La traduzione in italiano, di Elena Di Lernia è uscita nel 2017 con il titolo Ciliegie amare (Giuseppe Laterza editore). È una storia autobiografica di emigrazione dalla Romania in Italia che si snoda come un cammino verso il ritrovo di se stessi attraverso la scrittura. Liliana Nechita collabora con numerose riviste tra le quali: “Aqui Ahora”, “Actualitatea Magazin”, “Epoch Times”, “Catchy”, “Emigrantul”.

Comunicat al Academiei Române din Roma”-articol preluat de pe site-ul :emigrantul.it 

Liliana Nechita (Angheluţă) s-a născut în 1968 şi lucrează de doisprezece ani în Italia. În 2013 a publicat, prin intermediul revistei Avantaje, testimonialul "Exodul mamelor", care a stat la baza documentarului cu acelaşi nume realizat de jurnalista Irina Păcurariu pentru Televiziunea Română. Tot în 2013, ca urmare a acestui proiect, a fost laureată a Galei Premiilor Femeia Anului 2013 pentru promovarea şi apărarea drepturilor femeii.În  2014 Liliana Nechita (Angheluţă) a publicat prima sa carte "Cireșe Amare",la editura Humanitas, cartea a fost tradusă și în limba italiană la începutul anului 2016 și a fost apoi lansată în comunitățile de emigranți din Italia.

Cea de-a doua carte a scriitoarei vrâncene Liliana Nechita a ieșit de sub tipar în august 2018 sub titlul ”Împărăteasa” și despre ea puteți reciti articolul publicat în Ziarul de Vrancea accesând titlul alăturat:Despre ”Împărăteasa” - cea de-a doua carte abia ieșită de sub tipar a scriitoarei vrâncene Liliana Nechita 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.