Vrânceni in Lume

Poveste de viață | Cum a devenit Mihaela Dăscălașu din asistent farmacist la Spitalul Vidra, tehnician specialist în masaj, la Modena

Ziarul de Vrancea
23 feb 2023 9504 vizualizări

În 2008, Mihaela a renunțat la un loc de muncă stabil din cadrul Spitalului „N.N. Săveanu” Vidra, județul Vrancea, pentru a descoperi oportunitățile oferite de o țară străină.

Pentru cei mai mulți dintre vrâncenii care au ales să plece din țară, motivațiile au fost cu caracter personal. Așa s-a întâmplat și în cazul Mihaelei Dăscălașu. În 2008 Mihaela avea un loc de muncă stabil în cadrul Spitalului Vidra, ca asistent farmacist, dar pe lângă job-ul ei era pasionată și de masaj. Această pasiune a Mihaelei Dăscălașu avea să-i devină profesie. Însă nu peste noapte!

Aura Țuțoiu, colaborator al Ziarului de Vrancea: Ce te-a determinat să pleci în Italia?

Mihaelei Dăscălașu, fost asistent farmacist la Spitalul ”N.N. Săveanu” Vidra: Au fost mai multi factori care m-au împins să iau această decizie. Însă uitându-mă în urmă rămane faptul că îmi doream să fac din masaj o profesie și în plus să trăiesc o viață mai bună într-o lume în care femeile își permit mai des acest ritual de sănătate.

Aura Țuțoiu, colaborator al Ziarului de Vrancea: În ce oraș ai ales să mergi în Italia?

Mihaelei Dăscălașu, fost asistent farmacist la Spitalul ”N.N. Săveanu” Vidra: Am mers în Modena, un oraș puternic industrializat din nordul Italiei. Odată ajunsă aici, am început să depun CV-ul pe la mai multe centre de estetică din oraș cât și să-mi declar disponibilitatea la agenția de ocupare a forței de muncă din teritoriu.

Aura Țuțoiu, colaborator al Ziarului de Vrancea: Și cum Dumnezeu este de partea celor încrezători, în timp ce completa formularul de la centru pentru ocuparea forței de muncă, funcționarul de la ghișeul respectiv a întrebat-o ce știe să facă? Mihaela a răspuns că dorește să lucreze ca maseur, are și un certificat de calificare de tehnician maseur, obținut în România, chiar și ceva experință în domeniu. Atunci funcționarul a menționat că există un centru de estetică unde angajau cu o lună în urmă, dar erau foarte exigenți si dacă are vreo îndoială în privința propriei pregătiri să nu încerce. În mai puțin de o lună, vrânceanca Mihaela Dăscălașu muncea în respectivul salon de cosmetică.

Au trecut 15 ani de atunci, cum a evoluat viața ta profesională?

Mihaelei Dăscălașu, fost asistent farmacist la Spitalul ”N.N. Săveanu” Vidra: Au fost momente de imensă satisfacție. Atunci când în salonul în care munceam, veneau persoane pe care le vedeam la TV sau în reviste, dar și momente de criza... Uneori mi-au fost încălcate inclusiv drepturile în câmpul muncii! Lucram fără pauza de masa. A fost nevoie să fac alte cursuri de masaj terapeutic, pentru ca Certificatul de calificare obținut în România nu mi-a fost recunoscut. Timp de 3 ani am muncit ca tehnician maseur și în același timp, eram cursantă și ucenic în formare profesională. Însă pasiunea pentru masaj m-a determinat să înfrunt orice impediment cu credința că voi reuși! Pot spune că am fost „ca un burete”. Asimilând informații și tehnici de masaj de oriunde am avut posibilitatea. M-am lăsat inspirată, în această taină a masajului, de tehnici de masaj folosite în India, în Africa, chiar dacă prima cărămidă pentru această pasiune a așezat-o bunică-mea.

Aura Țuțoiu, colaborator al Ziarului de Vrancea: Cum ai făcut față pandemiei, având în vedere că centrele de estetică nu erau considerate o necesitate?

Mihaelei Dăscălașu, fost asistent farmacist la Spitalul ”N.N. Săveanu” Vidra: Pandemia din 2020 a adus și pentru mine o mare schimbare. Nevoia de atunci de a evita spațiile închise m-a determinat să mă reinventez. Astfel am propus clienților masaje terapeutice în natură, în lanul de grâu, sub razele soarelui de primavară, sau la umbra măslinilior, în acest mod crescând beneficiile masajului.

Aura Țuțoiu, colaborator al Ziarului de Vrancea: Practici o meserie care îți aduce atât satisfacție economică, cât și sufletească ce proiecte ai pentru viitor?

Mihaelei Dăscălașu, fost asistent farmacist la Spitalul ”N.N. Săveanu” Vidra: Cel mai nou vis al meu este să organizez în România, tabere de relaxare, unde să dăruiesc toată priceperea și experiența acumulată în acești ani, ca tehnician maseur, cosmetician și profesor pentru a oferi vrâncencelor mele, senzația de renaștere!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.