Vrânceni in Lume

Mişcarea Civică susţine Asociaţia Romanilor din Italia în cazul Virgil Pop

Iulia Crețu
20 iun 2012 3585 vizualizări
Mişcarea Civică „Unirea Principatelor” Focşani este alături de “Asociaţia Romanilor” din Italia, în cazul gălăţeanului mort în închisoare, Virgil Pop.

“Indiferenţa oamenilor politici numiţi «persoane potrivite în locul unde habar n-au» se reflectă în problemele romanilor plecaţi departe de casă, culmea tot din vina politicienilor. Ne unim cu Asociaţia Romanilor din Italia şi protestăm paşnic”, se arată într-o informare a celor de la Mişcarea Civică “Unirea Principatelor” Focşani. “Asociaţia Românilor” din Italia, prin mari sacrificii, a reuşit să se mobilizeze şi să strângă suma necesară repatrierii lui Virgil Cristian Pop pentru a fi înmormântat în satul natal Iveşti, judeţul Galaţi. Problema cadavrelor abandonate la morgile din Italia există de mai mulţi ani şi a fost discutată la mai toate întâlnirile din ultimii ani cu reprezentanţii autorităţilor române. Virgil Pop a murit în închisoare, după ce a făcut greva foamei. Pop a fost încarcerat pentru fapte pe care romanul spunea că nu le-a comis. Cazul său seamănă izbitor cu cel al lui Crulic, romanul mort într-o închisoare din Polonia. Şi atunci, ca şi acum, autorităţile romane nu au reacţionat imediat. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.