Vrânceni in Lume

Trei vrinceni candideaza la alegerile din Italia

Sorin Tudose
16 mai 2011 4262 vizualizări
Trei vrinceni si-au depus candidaturile la alegerile administrative partiale din Italia, care au loc in aceste zile, in speranta ca vor reusi sa reprezinte oficial comunitatile de romani, atit de numeroase din Peninsula

La Torino vrinceanul Catalin Iacov, nascut in Urechesti in 1978, candideaza din partea socialistilor pentru un post de consilier in vreme ce Marian Basescu si Silviu Ciubotaru din Focsani se dueleaza pentru un post de ales local in Ciampino, linga Roma, din partea unor partide diferite. Potrivit unor norme europene, cetatenii comunitari au dreptul sa candideze pentru un post de consilier in cadrul primariilor, dar nu si pentru cea de primar. La alegerile precedente patru vrinceni au candidat pentru functii in administratia din Cizma insa nici unul a reusit sa cistige, procedura de participare la vot fiind destul de complicata, pe baza unor carnete electorale ridicate inainte de alegeri. Potrivit site-urilor italiene, circa 30 de romani s-au inscris in competitia din acest week-end, rezultatele oficiale urmind sa fie aflate in aceste zile. (S. T.)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.