Vrânceni in Lume

Maricica Hahaianu va fi inmormintata miine

Dan Chiriac
25 oct 2010 3235 vizualizări
In urma femeii ramine un baietel de numai 3 ani care va creste fara mama

Maricica Hahaianu, infirmiera de 32 de ani care a murit in urma unei agresiuni la metroul din Roma de un tinar italian de 20 de ani, va fi inmormintata miine. Sicriul a fost adus simbata la Rimnicu Sarat, orasul unde femeia a locuit dupa divortul parintilor. Peste 50 de persoane, rude, cunostinte sau prieteni, au fost prezente la capela Catedralei Cuvioasa Paraschiva unde a fost depus sicriul. Adrian Hahaianu, sotul femeii, a insotit sicriul din Italia si va fi prezent la funerariile care vor avea loc marti. Femeia va fi ingropata alaturi de bunica sa care a crescut-o dupa ce parintii sai s-au despartit. Maricica Hahaianu s-a nascut in judetul Vrancea, in comuna Dumitresti, dar s-a mutat la Rimnicu Sarat. In acest moment, fratii femeii au grija de baiatul de trei ani al sotilor Hahaianu. Ironia soartei, acesta se numeste Alessio, la fel ca ucigasul mamei sale. Maricica Hahaianu a fost lovita pe 8 octombrie, in statia de metrou Anagnina - Roma, dupa o discutie mai aprinsa care a avut loc la casa de bilete. Dupa un schimb de replici, italianul i-a aplicat un pumn fatal infirmierei. Tinarul practica boxul de sase luni. Dupa opt zile, femeia a murit la spital. Cazul a stirnit reactii in lumea politica din Italia si Romania. Oficialii din peninsula s-au delimitat imediat de gestul ucigasului si au precizat ca la mijloc nu a fost vorba de discriminare. Aparatorii agresorului se tem ca daca Alessio Burtone ajunge dupa gratii intr-o inchisoare in care sint incarcerati si infractori romani, acestia ar putea avea un comportament agresiv fata de italian si au cerut arest la domiciliu. In memoria infirmierei de origine din Vrancea, un partid politic a cerut denumirea unei piete din Roma cu numele Maricicai Hahaianu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.