Vrânceni in Lume

Infirmiera omorita la metrou va fi adusa miine in tara

Dan Chiriac
20 oct 2010 2911 vizualizări
Maricica Hahaianu va fi inmormintata in comuna Topliceni, de linga Rimnicu Sarat u aceasta a murit dupa ce a fost agresata la metroul din Roma u 200 de tineri i-au luat apararea agresorului in momentul in care acesta a fost arestat

Maricica Hahaianu, tinara din Vrancea agresata la metroul din Roma de un tinar italian de 20 de ani, va fi adusa in tara joi. Sicriul femeii va fi depus in casa bunicilor paterni din comuna buzoiana Topliceni, acolo unde femeia a crescut dupa divortul parintilor. Maricica Hahaianu s-a nascut in Vrancea, acolo unde l-a cunoscut si pe sotul ei. Femeia a fost batuta pe 8 octombrie, de un tinar italian, Allesio Burtone, in statia de metrou Anagnina - Roma, dupa o discutie mai aprinsa care avusese loc la casa de bilete. Dupa un schimb de replici, italianul i-a aplicat un pumn fatal infirmierei. Tinarul practica boxul de sase luni. Dupa sase zile de la agresiune, femeia intrase in coma ireversibila, avind "edem cerebral grav". Familia a fost de acord ca aceasta sa fie deconectata de la aparate dupa ce medicii au constatat ca femeia nu mai are activitate cerebrala. Baietelul de trei ani al sotilor Hahaianu nu a inteles nici pina acum cele intimplate. Ironia sortii este ca acesta se numeste Alessio, la fel ca ucigasul mamei sale. Sotii Hahaianu s-au casatorit in urma cu zece ani, iar barbatul era plecat de patru ani in Italia. Femeia a decis sa-l urmeze in strainatate in vara acestui an. Maricica Haahianu a renuntat la postul sau din tara si s-a angajat ca infirmiera la o clinica din Roma.


Agresorul se sperie de detinutii romani


Gianni Alemanno, primarul Romei, a luat atitudine imediat dupa incident. Acesta a criticat dur gestul italianului dar si reactia oamenilor aflati in statia de metrou in momentul faptei. Italienii de rind au criticat dur atitudinea primarului si au cerut ca acesta sa plece sa conduca Bucurestiul. Luni seara, aproximativ 200 de tineri s-au adunat in fata casei lui Alessio Burtone. Acestia l-au apludat pe tinarul italian in momentul in care a fost transferat la inchisoare, dupa cum relateaza presa din Italia. Cei adunati in fata locuintei l-au acuzat pe primarul Gianni Alemanno ca sustine comunitatea romanilor in defavoarea italienilor. Judecatorul Sandro Di Lorenzo a semnat luni seara ordinul de transferare la inchisoare a tinarului care pina acum era in arest la domiciliu. Acuzat initial de vatamare corporala grava, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenta. Alessio Burtone a fost ridicat de acasa de carabinieri. Tinerii care protestau l-au aplaudat in momentul in care a fost urcat in masina politiei si au cerut eliberarea acestuia. Cei prezenti au acuzat ca tinarul ar putea fi, la rindul sau, agresat in inchisoare de detinutii romani aflati in penitenciarele din Italia. (Dan CHIRIAC)


Citeste si: Infirmiera focsaneanca batuta in metroul din Roma a murit


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.