Vrânceni in Lume

Un vrincean a implinit 102 ani in America

Silvia Vrînceanu Nichita
28 ian 2010 4858 vizualizări
Un vrincean merge pe urmele lui Moise, matusalemicul personaj biblic, cel putin cind vine vorba de virsta

Aflat de zeci de ani pe tarim american, Costica Tanjala, nascut in satul Colacu din Valea Sarii, a implinit ieri 102 ani de viata in tara unde a fugit in cautarea libertatii si a unei vieti mai bune. Peste ocean, batrinul Costica si-a adus in timp si zece feciori. Unul s-a stabilit in Los Angeles, doi in New Jersey, alti doi in Pennsylvania, unul in Virginia si patru in Brooklyn, Manhatan si Queens, trei dintre cartierele metropolei New York. Din cei zece frati pe care i-a avut mai traiesc trei, insa Costica Tanjala se mindreste cu un adevarat batalion de nepoti si stranepoti. Familia se va reuni pentru suflatul in cele 103 luminari din tortul centenarului in Pennsylvania, la fratele Constantin Tanjala, unde sarbatoritul isi odihneste batrinetile. De ziua lui, strabunicul Costica Tanjala isi doreste desigur sanatate. Pentru ca nu s-a lasat niciodata pe tanjala, Costica Tanjala isi doreste si compania cuiva, pentru a-si mai "omori timpul", mai ales ca de ani de zile a ramas singur. Emigrat in America in perioada comunista, Costica Tanjala a revenit in tara acum doi ani pentru a-si sarbatori centenarul alaturi de mocanii sai din Vrancea, ocazie cu care ziarul nostru a scris un reportaj despre numeroasa sa familie. Ziarul de Vrancea ii doreste romano-americanului din Colacu multa sanatate si ii ureaza La multi ani! (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 25 minute, 15 secunde
HAPPY BIRTHDAY TO YOU !
, acum 739399 zile, 1 ora, 25 minute, 15 secunde
HAPPY BIRTHDAY TO YOU !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.