Vrânceni in Lume

Dansatorii vrinceni au luat premiul I la San Remo

Cristi Irimia
14 mai 2008 6463 vizualizări
Trupa GCMC a ocupat locul I la categoria dans modern si contemporanScoala de dans vrinceana GCMC a reusit sa cistige premiul I la Festivalul Dansului Scolar de la San Remo, din Italia, intrecere la care a participat alaturi de alte 17 scoli de dans din Europa.

Trupa condusa de Georgiana si Marius Crudu este la a treia performanta consecutiva de acest gen, luind premiul I atit in 2007, cit si in 2006. Succesul dansatorilor nostri a fost adus la sectiunea dans modern si contemporan. Concursul a avut loc saptamina trecuta la Teatrul Ariston din San Remo, in aceeasi sala in care are loc celebrul festival italian de muzica usoara. "GCMC" este o scoala de dans care are filiale la Focsani, Adjud, Onesti, dar si colaborari cu scoli din Bacau si Piatra Neamt. De altfel, la categoria latino, trupa de dans de la Piatra Neamt a cistigat premiul I, coregrafia fiind asigurata tot de Marius Crudu. "Sintem foarte fericiti deoarece am reusit, pentru al treilea an consecutiv, sa luam premiul I la San Remo. Evolutiile noastre au fost foarte aplaudate si trebuie sa spun ca in situatia in care nu am fi urcat pe podium tot am fi fost bucurosi. Si asta deoarece la preselectie au participat citeva sute de scoli de dans din Europa, foarte putine fiind admise. De la grupa din Focsani am avut doua fetite, Denisa si Cora, acestea evoluind fara emotii pe celebra scena de la San Remo. Oricum, personal am fost incintat de modul in care au dansat toti copiii si tinerii", ne-a declarat Marius Crudu, coregraful care a facut posibila performanta scolii de dans pe care o conduce. Dansul cu care vrincenii au luat premiul I s-a intitulat "Armagedon", o coregrafie in care binele se confrunta cu raul pe care, finalmente, il invinge. Pentru "GCMC" urmeaza alte proiecte importante in acest an, precum si in 2009. In primul rind, este vorba despre marirea ariei de selectie la nivelul municipiului Focsani, unde se va incerca atragerea unui numar cit mai mare de dansatori in trupa "GCMC". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.