Tineret în (Re)Acțiune

CL Adjud încearcă pentru a treia oară să decidă soarta salubrităţii

Mihai Boicu
4 iul 2013 2118 vizualizări
Consilierii locali au fost convocaţi a treia oară în ultimele zile, pentru a se pronunţa asupra încredinţării salubrităţii.Primăria propune ca serviciul să fie dat pe perioadă determinată tot UPM, deşi instanţa a decis revenirea la situaţia dinainte de litigiu.Atunci serviciul era prestat de Urbis, ai cărui reprezentanţi acuză primăria de nerespectarea unei hotărari judecătoreşti.Primarul Constantin Armencea susţine că firma Urbis nu poate presta serviciul de salubritate întrucat nu este licenţiată

Primarul Constantin Armencea a convocat astăzi a treia şedinţă prin care să încredinţeze pe perioadă determinată salubritatea către SC Utilităţi Publice Municipale, societatea controlată de Consiliul Local. Practic, se revotează aceleaşi hotărari prin care în septembrie 2012 a luat serviciul de salubritate de la Urbis şi l-a dat UPM, care au fost suspendate de instanţă. Singura excepţie în proiectul de hotărare supus la vot este că încredinţarea serviciului de face pe perioadă determinată, pană la terminarea procesului. Controlată acum de oameni de afaceri italieni, al căror reprezentant este consilierul judeţean PDL Liviu Bostan, Urbis a acuzat primăria că nu a repus părţile în situaţia anterioară declanşării litigiului, potrivit hotărarii Tribunalului Vrancea. “Refuzul nejustificat al primarului Municipiului Adjud de a pune în executare Sentinţa civilă nr. 2.744 din 24.04.2013 pronunţată de Tribunalul Vrancea – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ Fiscală în dosarul 5018/91/2012, în acest moment constituie infracţiune pedepsită de Codul Penal. La această infracţiune sunteţi complici prin votul acordat pentru susţinerea iniţiativelor acestuia”, au arătat reprezentanţii Urbis într-o informare adresată consilierilor. Sentinţa Tribunalului este executorie, dar nu definitivă, următorul termen al procesului fiind pe 10 iulie.

“Autorizată este doar UPM”

Primarul Constantin Armencea susţine că firma Urbis nu poate presta serviciul de salubritate întrucat nu este licenţiată. În opinia primarului municipiului, societatea ar fi trebuit să solicite anularea licenţei UPM şi obţinerea autorizării provizorii pentru a putea lucra. În urma unei consultări cu prefectul Cătălin Kanty Popescu, autorităţile de mediu şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene s-a decis că soluţia este ca UPM să lucreze pe perioadă determinată. “Hotărarea care a fost suspendată a fost pe perioadă nedeterminată. Proiectul de hotărare pe care îl propunem este pe perioadă determinată, pentru că este atributul Consiliului Local să decidă cine prestează serviciul de salubritate. Poate suntem noi bătuţi în cap, dar acest lucru s-a discutat la nivel de judeţ. Pe perioadă determinată, cat se judecă procesul, trebuie să lucreze cineva autorizat, iar autorizat să o facă este UPM”, susţine primarul Constantin Armencea.

Ştefania Şaradici, invitată să demisioneze

Miercuri au avut loc două tentative de şedinţe, în care să se revoteze anularea contractului cu Urbis şi încredinţarea serviciului de salubritate celor de la UPM. Dimineaţă, la ora 10.00, nu au venit consilierii, motiv pentru s-a făcut o nouă convocare, pentru o oră mai puţin obişnuită, 20.00. Din 17 aleşi s-au prezentat 12: şase PSD, doi PNL şi patru PP – DD. Cei de la PDL au lipsit în bloc, probabil şi din solidaritate cu colegul lor Liviu Bostan, ales tot pe listele PDL în Consiliul Judeţean, care ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Urbis SA Adjud. Ştefania Şaradici, fostul secretar al municipiului, acum ales PP – DD, spune că a fost practic dată afară din şedinţă, după ce a afirmat că trebuie respectată hotărarea instanţei. “Domnul primar mi-a spus că sunt avocatul Urbisului, că nu ţin cu oraşul şi că nu am decat să-mi dau demisia. Am plecat din şedinţă”, ne-a relatat Ştefania Şaradici. Primarul Constantin Armencea recunoaşte că avut o discuţie mai aprinsă cu consilierul PP – DD, întrucat nu i s-a părut corectă poziţia acestuia. “Dansa a avut un punct de vedere diferit, i-am reproşat că nu este corect, iar dumneaei a părăsit CL. I-am spus că “ar fi mai bine să vă daţi demisia, decat să puneţi CL într-o situaţie delicată”. Mie mi s-a părut părtinitoare”, a declarat în replică Constantin Armencea, care susţine că ia o hotărare în folosul oraşului. De precizat că administraţia locală adjudeană controlează nu doar UPM, ci are 41,09% din acţiuni şi la Urbis SA. Întrucat au lipsit consilierii PDL, iar altul a părăsăsit întrunirea, şedinţa nu a mai putut avea loc din lipsă de cvorum. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.