Tineret în (Re)Acțiune

Exclusiv online! Şedinţă cu scandal la Adjud pe tema Urbis

Mihai Boicu
4 iul 2013 917 vizualizări
Ştefania Şaradici (PP – DD) a plecat din sală, după ce primarul a acuzat-o că este avocatul Urbis

Primarul Constantin Armencea a convocat pentru ziua de ieri o şedinţă a Consiliului Local Adjud, pentru a revota, practic, aceleaşi hotărari prin care în septembrie 2012 a luat serviciul de salubritate de la Urbis şi l-a dat SC Utilităţi Publice Municipale, societatea controlată de legislativul local. Această situaţie a fost provocată de suspendarea celor două hotărari după ce Urbis a acţionat în instanţă primăria. Soluţia găsită a fost tipic mioritică, după o consultare cu prefectul Cătălin Kanty Popescu şi autorităţile de mediu: serviciul de salubritate să fie dat tot UPM şi să nu fie repuse părţile în situaţia anterioară, cum a dispus Tribunalul Vrancea printr-o sentinţă executorie. Practic, ieri a avut loc o şedinţă cu repetiţie. Dimineaţă, la prima oră nu s-au prezentat suficienţi consilieri pentru a se întruni cvorumul necesar desfăşurării şedinţei, iar întrunirea a fost reluată la ora 20.00. Au participat 12 consilieri: şase PSD, doi PNL şi patru PP – DD. Ştefania Şaradici, fostul secretar al municipiului, acum ales local PP – DD, a părăsit intempestiv şedinţa după ce a insistat pe respectarea hotărarii instanţei. “Dl primar mi-a spus că sunt avocatul Urbisului, că nu ţin cu oraşul şi că nu am decat să-mi dau demisia. Am plecat din şedinţă”, ne-a relatat Şaradici. La închidererea ediţiei, discuţiile continuau. În sală mai erau prezenţi 11 consilieri, în condiţiile în care pentru proiectele discutate era nevoie, din informaţiile noastre, de 12 aleşi, cat reprezintă două treimi din totalul de 17 consilieri. Reporterii noştri n-au reuşit să stea de vorbă aseară şi cu primarul Armencea, acesta fiind încă în şedinţă la închiderea ediţiei. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marin, acum 3948 zile, 15 ore, 10 minute, 50 secunde
La Adjud se intampla lucruri din ce in ce mai ciudate !!! Orasul arata - ca dupa un dezastru, la Primarie nu ai cu cine vorbi, hotararile judecatoresti nu mai au valoare, in sedintele de c.l. se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.