Tineret în (Re)Acțiune

Apoterm face curatenie in Adjud pentru 512.000 lei

Mihai Boicu
16 iun 2011 1761 vizualizări
Primaria municipiului Adjud a incredintat societatii Apoterm SA serviciile de intretinere a parcurilor si spatiilor verzi din municipiu

Societatea are ca actionar majoritar Consiliul Local, astfel incit nu surprinde faptul ca acest contract a fost incredintat prin cerere de oferta, Apoterm fiind singura firma interesata. Un alt element curios al acestei afaceri este faptul ca municipalitatea a estimat valoarea serviciilor la 492.000 lei, insa Apoterm a obtinut mai multi bani, 512.000 lei, fara TVA. In mod normal, dat fiind concurenta redusa la astfel de proceduri de achizitie publica, valoarea ofertei este egala cu valoarea estimata a contractului. Culmea este ca, potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Apoterm a preluat salubrizarea Adjudului, dupa ce serviciul din cadrul primariei a fost desfiintat, iar o parte din salariati au trecut la firma controlata de Consiliul Local. Astfel, in octombrie anul trecut societatea a obtinut un contract de 450.000 lei, fara TVA, pentru "servicii de curatenie si igienizare in mediu urban sau rural si servicii conexe". Apoterm are de intretinut parcuri si spatii verzi in suprafata totala de peste 265.000 mp. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.