Tineret în (Re)Acțiune

Poluare cu metale grele la Adjud spre Podu Turcului

Ziarul de Vrancea
31 mai 2011 2337 vizualizări
in acte, masina primariei cara resturi vegetale, in timp ce pe sosea s-au deversat deseuri metalice periculoase

Pericol de poluare la Adjud spre Podu Turcului. O masina de utilitati din subordinea Primariei Adjud a deversat accidental pe sosea o cantitate destul de mare de slam galvanic, o substanta viscoasa periculoasa rezultata din prelucrarea minereurilor. Ajunse la fata locului, autoritatile de la Pompieri au descoperit in actele de transport a deseurilor periculoase ca slamul galvanic este de fapt"¦ pamint si rumegus. Primarul Adjudului, Constantin Armencea, a recunoscut ca este vorba de o masina de la primarie care ar fi avut obloanele de inchidere subrede si din aceasta cauza s-ar fi scurs substanta pe carosabil. "Este vorba despre o masina a unui serviciu din cadrul primariei care transporta la groapa de gunoi niste materiale. Un oblon a cedat si s-a varsat pe sosea. Avem in zona oameni cu lopeti care sa adune substanta", ne-a declarat edilul. Se pare ca in camion se aflau aproape 20 de tone din acest material. In urma verificarilor s-a constatat ca, desi in acte in camion trebuia sa se gaseasca material inert (pamint, rumegus, grasimi), in realitate era vorba despre slam galvanic. La fata locului s-a deplasat si un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, dar si Garda de Mediu pentru a analiza situatia. "S-a solicitat interventia noastra pentru degajarea carosabilului si asigurarea zonei. Din primele verificari s-a constatat ca substanta nu putea fi indepartata cu apa pentru ca era viscoasa. S-a solicitat sprijinul Primariei pentru a interveni cu nisip si material antiderapant", a precizat maiorul Stefan Haiduc, seful Sectiei de Pompieri Adjud. La rindul lui, Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu, a chemat reprezentantii firmei ce transportau deseurile la sediul institutiei cu toata documentatia aferenta. "Comisarilor li s-a zis ca este vorba de rumegus si grasimi animale, dar lor li s-a parut ca ar fi vorba de slam galvanic. Oricum, e prematur sa ma pronunt, urmeaza sa se faca analize de laborator si sa vedem despre ce e vorba", a declarat Aurel Cristian. Slamul galvanic reprezinta deseuri constind in resturi de fier rezultate din procesul de acoperire cu un strat de zinc a fierului. (R. M., I. C., S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 7 ore, 9 minute, 16 secunde
Precis ca acest"SLAM GALVANIC'' provine de la vila primarului ARMENCEA COSTICA in urma controlului ANI,a fost gasit depozitat in plus ,fata de declaratia de avere,reprezentind MITA luata de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.