Tineret în (Re)Acțiune

Festivalul National Emil Botta , la prima editie

Valentin Muscă
20 mai 2011 2408 vizualizări
Doua zile vor fi dedicate poeziei la Adjud

Festivalul National de Poezie "Emil Botta" debuteaza azi, la ora 10.00, cu o deschidere oficiala si un "Remember Constantin Ghinita", urmat de concursul literar "Constantin Ghinita", decernarea premiilor si a diplomelor si un recital poetic din opera scriitorilor participanti. "Pentru aceasta prima editie a Festivalului National de Poezie, la sectiunea concursului dedicat poetului Constantin Ghinita, am avut un numar de 25 de concurenti din toate zonele tarii. De la Lugoj, Calarasi si Bucuresti, pina la Sibiu, Tirgoviste, Ploiesti, Rimnicu Sarat si, desigur, Adjud. Dupa deschiderea oficiala de la ora 10.00, vom avea un moment evocator, la ora 11.00, cind vor vorbi despre omul Constantin Ghinita si opera acestuia, persoane care l-au cunoscut, prieteni, iar cei tineri vor recita din poemele sale. Intre 12.00 si 14.00 se vor decerna premiile, iar seara va avea loc un recital poetic din opera scriitorilor participanti", ne-a spus prof. Ion Catana, directorul Casei de Cultura "Tudor Vornicu" din Adjud. Din juriul concursului fac parte scriitorii Corneliu Antoniu "" presedintele Filialei Galati a Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), Calistrat Costin "" presedintele Filialei Bacau a USR, Paul Spirescu si Adrian Botez. Juriul va fi prezidat de poetul Liviu Ioan Stoiciu. Festivalul va continua simbata, 21 mai, de la ora 9.00, cu sectiunea dedicata enigmaticului Emil Botta. Intre orele 10.00-14.00 va avea loc concursul literar "Emil Botta", decernarea premiilor si a diplomelor, precum si un recital poetic. Festivalul National de Poezie "Emil Botta" este la prima editie, fiind organizat de Casa de Cultura din Adjud, in parteneriat cu Directia pentru Cultura Vrancea, Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud, Primaria Municipiului Adjud si Uniunea Scriitorilor din Romania. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739390 zile, 1 ora, 51 minute, 48 secunde
Rezultatele concursului cand se vor afla si unde vor fi publicate?
, acum 739390 zile, 1 ora, 51 minute, 48 secunde
Multumiri respectuase poetului PAUL SPIRESCU pentru initiativa de a cinsti memoria celui ce i-a fost prieten adevarat,CONTANTIN GHINITA.Organizatorilor,tot respectul pt ca au initiat concurs de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.