Tineret în (Re)Acțiune

Tinerii de la Impact Adjud sprijina comunitatea

Gabriela Draghici
3 ian 2011 2371 vizualizări
Aventurierii , membri ai Clubului Impact, au impartit cadouri si zimbete copiilor din Casa de la Paunesti si batrinilor de la Centrul de Zi din Adjud

De sarbatori, membrii Clubului IMPACT "Aventurierii", din cadrul Liceului Teoretic "Emil Botta" din Adjud au oferit daruri copiilor din Casa de la Paunesti si batrinilor care frecventeaza Centrul de Zi din Adjud. Pe fundalul acordurilor de chitara, tinerii i-au colindat si le-au ascultat povestile, deprinzind reale lectii de viata. Actiunea tinerilor face parte din proiectul in folosul comunitatii, "Zimbet de Craciun", scris si realizat in totalitate de ei. Sub indrumarea facilitatorilor Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" din Focsani, acestia au confectionat felicitari si ornamente de Craciun pe care le-au vindut, iar cu banii obtinuti au cumparat dulciuri si alimente pentru nevoiasi. "La Centrul de batrini din Adjud am intilnit niste oameni calzi care ne-au intimpinat cu prajituri, impartasind amintirile lor cu noi. Proiectul s-a incheiat alaturi de copiii din Paunesti. Am cintat si ne-au adus aminte despre ce inseamna sa imparti si sa zimbesti sincer", s-a pronuntat liderul Clubului Impact "Aventurierii", Cosmin Marin, elev la Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud. "Aventurierii" au promis ca nici viitoarele proiecte nu-i vor ocoli pe copiii si batrinii din Adjud. "Batrinii ne-au primit cu drag si s-au bucurat ca cei tineri nu i-au uitat. Am stat de vorba cu acestia si ne-au povestit despre familiile lor, ne-au aratat felicitari confectionate de ei si s-au oferit sa ne ajute in viitoare proiecte. Tot o surpriza frumoasa ne-a facut si o familie care detine o firma de confectii din Focsani, care ne-a inmultit cadourile prin donatiile facute tuturor celor patru cluburi Impact", a spus la rindul sau Radu Tilita, elev la Liceul Teoretic "Emil Botta". Actiunea tinerilor face parte dintr-un program mai amplu de invatare prin educatie nonformala si de scriere si punere in practica a unor proiecte in folosul comunitatii. Programul a fost implementat in judetul Vrancea de catre Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 7 ore, 47 minute, 48 secunde
Felicitari acestor tineri care stiu ca \"a darui \" neconditionat este un lucru minunat .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.