Tineret în (Re)Acțiune

Colegiul Tehnic Gh. Bals: Exercitii mentale la ora de sport

Gabriela Draghici
8 nov 2010 2914 vizualizări
Elevii de la Colegiul Tehnic Gh. Bals din Adjud practica mai mult sportul mintii din cauza lipsei unei sali de sport

Salile de sport decente sint o raritate in scolile din nordul judetului. Situatia cea mai grava este la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, care cuprinde si cel mai mare numar de elevi inscrisi din municipiu, 940 la numar. Desi este dotata cu laboratoare si ateliere moderne si cu o cantina proaspat renovata, scoala nu dispune de sala de sport din 1974, cind a fost infiintata. Reprezentantii liceului au inceput demersurile in urma cu patru ani, depunind memorii catre Inspectoratul Scolar. De asemenea, un proiect de campus a fost inaintat Ministerului Educatiei acum doi ani, inca ramas pe lista de asteptare. In lipsa vreunui raspuns concret, conducerea scolii a incercat sa gaseasca o alternativa. "Am incercat in camin sa spargem doua camere, sa improvizam o mica sala de sport, insa nu ne permite structura. Am incercat sa facem ceva intr-unul din ateliere, dar nici asa nu merge. Nu avem curent acolo, sint geamurile sparte, nu putem rezolva cu incalzirea. Am reusit sa aducem aparate fitness intr-o sala de curs, unde intra copiii cite doi, dar n-am rezolvat nimic, avind clase cu cite 35 de elevi", ne-a declarat directoarea scolii, Mariana Birla. In ciuda faptului ca nu au conditii, copiii se ambitioneaza si deruleaza orele de sport afara, pina da inghetul. "Profesorii de sport se imbolnavesc in fiecare iarna, dar bunavointa lor e mare", completeaza directoarea. In perioada octombrie "" martie, elevii scolii sint siliti de nevoie, sa tina orele de sport in clase, jucind table sau sah. Initiativa si dorinta de implicare ii caracterizeaza, copiii participind in fiecare an, la campionatele de profil, alaturi de elevi din tot judetul. Insa, in astfel de conditii precare, performantele se lasa asteptate. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 2 ore, 53 minute, 39 secunde
Rusinos!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.