Tineret în (Re)Acțiune

Turul Adjudului

Ziarul de Vrancea
13 sep 2010 1023 vizualizări
Primaria acorda doar sporurile cistigate in instanta

Primaria municipiului Adjud a avut cel mai mult de suferit de pe urma reducerilor de personal. De aici au plecat in somaj 123 de salariati. Odata cu noua organigrama insa, o parte din personalul contractual a intrat in categoria functionarilor publici. Noul statut i-a determinat pe unii angajati sa solicite si ei sporul de dispozitiv pe care il au o parte dintre colegi. Numai ca acesta poate fi cistigat doar prin hotarire judecatoreasca. «Nu toata lumea primeste la noi spor de dispozitiv. Sint doar unii functionari care au dat Primaria in judecata si care si-au cistigat acest drept in instanta. Eu, daca ar fi dupa mine, le-as da la toti bani mai multi la salariu, dar legea nu-mi da voie. Daca dau si ei Primaria in judecata si cistiga, atunci sintem obligati sa le dam sporul respectiv», ne-a declarat primarul Constantin Armencea. Noii functionari ai Primarie Adjdud au cerut chiar Prefecturii ca orice act administrativ emis de primar sau de Consiliu Local in sensul aplicarii hotaririi judecatoresti sa nu primeasca aviz de legalitate. (D. GANEA)


Un nou ghiseu pentru caziere la Adjud


Adjudenii nu se vor mai ingramadi la ghiseul pentru eliberarea cazierului judiciar. De saptamina viitoare se va deschide un nou ghiseu de eliberare a certificatelor de cazier, in incinta Politiei Adjud. Noul punct de lucru va deservi populatia municipiului si a celor opt comune arondate. "Se pot adresa cu cereri in vederea eliberarii certificatelor de cazier judiciar persoanele nascute in judetul Vrancea sau in alte judete si domiciliate in judetul Vrancea. De la acest ghiseu nu se vor elibera certificate de cazier judiciar persoanelor fizice care sint in evidenta cazierului judiciar, celor care nu au atribuit CNP, persoanelor ale caror date din actele de identitate nu sint identice cu cele din baza de date utilizata de lucratorul de la ghiseu, persoanelor straine si persoanelor juridice. Aceste categorii de solicitanti se vor adresa Biroului Cazier Judiciar din cadrul Inspectoratului de Politie Vrancea. Programul de lucru va fi zilnic intre orele 10 - 12, urmind a fi adaptat in raport de solicitari", informeaza Politia. Pentru obtinerea cazierului, solicitantul trebuie sa achite o taxa de 10 lei. Cazierul poate fi obtinut si prin imputerniciti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.