Tineret în (Re)Acțiune

Consultatii la patul bolnavului la Adjud

Raluca Manolache
18 aug 2010 1340 vizualizări
Bolnavii din zona orasului Adjud ar putea beneficia in cel mai scurt timp de consultatii la domiciliu. Patru medici si-au manifestat dorinta de a colabora cu Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) si de a face garzi pe autosanitara de consultatii la domiciliu.

Dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei, spune ca va exista o linie de garda pe timp de noapte si in weekend. "Patru medici de familie si-au aratat intentia de a lucra pe autosanitara de consultatii la domiciliu. Trebuie sa obtinem derogare de la Ministerul Sanatatii pentru ca acesti medici sa poata colabora cu Ambulanta", a precizat dr. Cristian Onia. Medicii s-au aratat interesati de aceasta munca dupa ce Ministerul Sanatatii a decis sa transfere una din cele patru autosanitare repartizate judetului catre un spital judetean din tara. Consultatii la patul bolnavului se fac la Focsani si Nereju dupa ce patru doctori de familie au intrat in contract cu Ambulanta pentru a putea folosi doua din cele trei autosanitare cu destinatia consultatii la domiciliu. Aceste masini au ajuns in Vrancea in 2007 si au devenit functionale abia la sfirsitul anului 2009 pentru ca nici un medic nu s-a aratat interesat de munca la domiciliul bolnavului. Masinile sint dotate cu aparatura performanta, care se gaseste pe ambulantele de tip B1 B2 precum defibrilator, EKG, laringoscop, balon de ventilatie, glucometru, tensiometru, stetoscop. Pe linga toate acestea, dar si pentru o mai buna comunicare, masina este dotata si cu telefon mobil si GPS. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.