Tineret în (Re)Acțiune

Turul Adjudului

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 1297 vizualizări
Adjudul este in top la ajutoare sociale

Sute de adjudeni depind de ajutorul social primit de la primarie. Verificarile Inspectoratului Teritorial de Munca Vrancea au scos la iveala ca municipiul Adjud are in plata un numar total de 439 de dosare pentru venitul minim garantat de stat. Aceste cifre plaseaza Adjudul pe primul loc dintre orasele Vrancei la acest capitol. Din numarul total de dosare, circa 10%, respectiv 30, au fost scoase din plata si 23 de dosare au fost suspendate la cel mai recent control al inspectorilor de munca. Din aceasta cauza, Primaria Adjud a primit avertisment pentru ca s-a constatat ca nu sint emise dispozitii de modificare cuantum iar anchetele sociale nu au fost repetate la 6 luni, conform legii. (Daniel GIRLEANU)


Carte pentru copii, din suflet de copil


S-a tiparit al doilea volum din lucrarea "De vorba cu...o minune" a scriitorului adjudean Gheorghe Stroia. Scrierea poarta numele " In bratele bunicului" si este dedicata copiilor dornici de lectura, dupa cum spune autorul. Este un nou volum din ciclul de "Povesti pentru copii cuminti" si a treia sa carte pentru copii. Prefata a fost adaugata de scriitorul Marin Moscu unde afirma: "Gheorghe Stroia este un visator cu ochii deschisi catre «lumea de"¦minuni» a copilariei!(...) Creator de situatii pline de frenezia vietii si a inchipuirii, parca ar spune : «Vreau sa fiu si eu copil », un copil unde bucuria de a exista sa-i aseze pe toti in «rindul lumii»". Gheorghe Stroia a mai publicat de-a lungul acestui an inca trei carti: "Pledoarie pentru inocenta", "Pelerin, la portile"¦eului" si cea mai recenta aparitie, "Omul retorta". Aparitiile editoriale au fost bine primite de comunitatea culturala adjudeana. Tinerii pot rasfoi cartile la Bilblioteca Municipala Adjud. (Cristina ROIBU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 12 minute, 43 secunde
Felicitari domnule Stroia, pentru cartea pentru copii! Mai scrie azi cineva si pentru copiii nostri? Oare mai conteaza astazi si ei pentru cineva? Doar si pentru asta sunteti de admirat, banuiesc ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.