Tineret în (Re)Acțiune

Adjudenii au iesit la tirguieli de criza

Daniel Garleanu
7 aug 2010 1209 vizualizări
Peste 100 de comercianti au scos marfa la vinzare incepind de luni la tirgul anual al Adjudului u tirgul se intinde pe o suprafata de circa 2.500 mp, unde se gasesc de la articole de imbracaminte, mici si aparate de distractie

Municipiul Adjud este capitala comertului vrincean in aceste zile. Inceput inca de luni, tirgul anual a reusit pina in prezent sa stringa peste 1.000 de cetateni din Vrancea, Bacau interesati de cumparaturi de tot felul. Comerciantii, veniti din mai multe judete, sint incintati ca au prins vreme buna, insa vinzarile nu mai sint ca in alti ani. Din Adjud nu lipsesc micii, berea, floricelele de porumb si nici parcul de distractii. Veniti din Vaslui cu masinute, boxing si alte aparate de distractie, proprietarii spera sa faca incasari cit mai mari. Viceprimarul orasului Adjud, Gelu Diaconu, spune ca a pus la dispozitia celor peste 100 de comerciantilor o suprafata de aproximativ 2.500 mp. "Tirgul e in plina desfasurare. A venit lume si din Bacau si din Vrancea. Sint circa 100 de tarabe care comercializeaza tot felul de maruntisuri. De la floricele de porumb si pina la haine si mobila. Tirgul a inceput luni si astazi (n.r. ieri), de sarbatoarea "Schimbarii la Fata", este apogeul. Cred ca vor sta si miine si duminca", ne-a declarat viceprimarul Gelu Diaconu. Acesta sustine ca numai in seara de joi au fost peste 500 de persoane care s-au inghesuit pentru a cumpara cite ceva sau pentru a se destinde. De asemenea, echipaje de politie au fost deplasate in zona pentru a asigura fluenta circulatiei pe drumul european E 85, dar si pentru a preintimpina situatii neplacute de furt sau violenta.


Vinzatorii au ajuns sa joace table


Cu toate ca in tirg este aglomeratie mai tot timpul, comerciantii veniti din imprejurimile Adjudului nu sint incintati de incasarile de pina acum. Vinzatorii de imbracaminte se pling de faptul ca s-au scumpit hainele la producatori si ii obliga sa mareasca si ei preturile. "Am vindut doar un costum, merge greu. Nici afacerile nu mai sint ce erau odata", ne-a declarat o vinzatoare din Tecuci. Un astfel de costum barbatesc costa ieri in tirgul din Adjud 200 de lei. Mai bine au mers ieri vinzarile la straiele tiganesti. Un costum complet care contine camasa, fusta si sort costa tot 200 de lei. "Am vindut ceva pina acum. Cumpara de-ai nostri, romanii nu cumpara ca nu au ce face cu ele", ne-a spus Crenguta Gabor ,din Tirgul Mures. In alta parte a tirgului, comerciantii se asezasera la umbra si jucau table. Veniti din Birlad cu paturi, vinzatorii spun ca populatia este speriata de vestile de la televizor si ca vinzarile au scazut direct proportional cu trecerea timpului. "Jucam table. Ce sa facem daca nu merge vinzarea? Oamenii sint speriati de criza si cumpara din ce in ce mai putin. Fata de anul trecut au scazut vinzarile cu peste 50%. Stam aici la umbra si mai bem o bere, mai dam cu zarul", ne-a spus Marian Carabat, comerciant cu amanuntul al textilelor. Tirgul din municipiul Adjud va dura pina miine, cind vinzatorii se vor indrepta catre alte tirguri din Vrancea unde spera sa gaseasca cumparatori mai determinati. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.