Tineret în (Re)Acțiune

Tirgul de vara al Adjudului incepe in aceasta dimineata

Dan Chiriac
6 aug 2010 938 vizualizări
Peste zece mii de oameni sint asteptati sa cumpere din tirgul anual care are loc in Adjud

Aproape zece mii de oameni sint asteptati azi la tirgul de vara care se desfasoara in municipiul de pe Trotus. Adjudenii, dar si vrincenii si bacauanii din comunele apropiate vin in fiecare an pentru a-si face cumparaturile de la tirgul adjudean. In fiecare an, cu ocazia "Schimbarii la fata", oamenii iau cu asalt tirgul, unde se pot distra sau cumpara ce doresc, de la jucarii, imbracaminte, incaltaminte si pina la produse alimentare. In tirg vor veni mestesugari care au in oferta butoaie, cazi sau teascuri, mai ales ca sezonul viticol se apropie cu pasi repezi, dar si cei care au obiectele de artizanat. Colacii secuiesti sau covrigii nu vor lipsi din oferta comerciantilor. Parcul de distractii va fi punctul de atractie a manifestarilor de la Adjud. "Noi asteptam un numar mare de cetateni din Adjud, dar si din zonele limitrofe, atit din judetul Vrancea cit si din Bacau. Este o sarbatoare a acestor oameni, care se tine in fiecare an, pe 6 august. Noi vom mobiliza suficiente forte pentru ca oamenii sa fie in siguranta la acest tirg. Vom fi ajutati de colegii nostri de la Focsani, care vor suplimenta dispozitivele. Trebuie sa fim atenti pentru ca este important ca totul sa iasa bine. Pentru multi dintre cei 10.000 de oameni pe care-i asteptam, in decursul a 24 de ore, aceasta va fi o adevarata sarbatoare. Pe aceasta vreme de criza, multi parinti nu si-au permis sa-si duca copiii nici macar in tabara si acum vor veni cu trenul sau masina pentru a profita de tirgul anual si de parcul de distractii existent", ne-a spus comisarul sef Ionel Bitca, seful politiei municipiului Adjud. Politistii sint in alerta, mai ales ca anul trecut, in luna iulie, proprietarii unor utilaje de distractie, din orasul Husi, au fost jefuiti de citeva miliarde de lei vechi, chiar in municipiul Adjud. Pentru a se evita situatii asemanatoare, politistii vor supraveghea zona tirgului non-stop. Politistii adjudeni se asteapta la o noua zi aglomerata si pe strazile din oras. "Valorile de trafic in luna august sint si mai mari dupa revenirea in tara a celor care muncesc in strainatate. Daca in restul anului, prin fata politiei trec zilnic 10.000 de masini, acum ne asteptam la un numar mult mai mare. Ca vin din Vaslui, Bacau sau din Focsani, toti trec prin oras. Nu conteaza neaparat ca e tirgul, traficul oricum e aglomerat, iar formatiunea rutiera trebuie sa lucreze la parametri maximi", a mai spus Ionel Bitca. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.