Tineret în (Re)Acțiune

Fotbal intergalactic la Adjud

Ziarul de Vrancea
8 iul 2010 1241 vizualizări
La scoala de vara micutii au fost invatati ce sa faca in vacanta

Elevii claselor primare de la Scoala "Angela Gheorghiu" din Adjud, indrumati de Pavel Mihaela si Tatarascu Aurora, au avut minunata ocazie de a frecventa cursurile scolii de vara "Ce sa faci cu vacanta ta..." in perioda 28 iunie- 9 iulie. Lor li s-au alaturat prescolarii gradinitei "Casuta piticilor" condusi de educatoarea Ghimpu Alexandrina. Activitatile care i-au incintat pe micuti au fost diverse, dupa cum spun profesorii: "Mituri si legende din Grecia Antica", "Cele 7 minuni ale lumii antice", "Astronomie pe intelesul copiilor", confectionarea de jucarii din materiale reciclabile, sandwich-uri vesele, bune maniere, pictura pe tricouri. în 7 iulie cadrele didactice au organizat cu scolarii si prescolarii un meci de fotbal inedit: cele doua echipe au primit nume de galaxii (Andromeda si Pegasus), iar fiecare jucator a purtat pe tricoul alb- simbol al pacii- numele unei stele si steagul unei tari. "în aceeasi zi acest eveniment a avut loc in tarile: Iran, Irak, Pakistan, Noua Zeelanda, India, Sri Lanka, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita si Romania. Astfel, s-a marcat un dublu eveniment: eclipsa totala de soare si ultimul meci din Cupa Mondiala, care vor avea loc in 11 iulie", ne-a transmis profesorul Virgil Gheorghiu, directorul scolii adjudene. Organizatorii au beneficiat de sprijin de la o asociatie internationala de astronomie initiata de Ministerului Educatiei, Culturii si Stiintei din Olanda, Academiei Regale de Arte si Stiinte a Olandei, Universitatea din Leiden si Centrul Lorentz. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.