Tineret în (Re)Acțiune

De la Burcioaia se fura combustibil pentru tractoare

Dan Chiriac
24 mai 2010 1672 vizualizări
Hotii sint chiar muncitorii societatii de exploatare a gazelor

Politistii din municipiul Adjud au prins de la inceputul acestui an mai multi barbati care au sustras combustibil de la societatea de gaze naturale din Burcioaia, unde exista o exploatare a zacamintelor de gaze naturale. Angajatii societatii sustrag condensat de sonda, un produs secundar de la gazele naturale, pe care il vind in general fermierilor care detin tractoare mai vechi, cu motoare care se preteaza la acest tip de combustibil. Oamenii din zona povestesc ca acest combustibil este folosit si pentru a aprinde focul in sobe, iarna. "Nu este un fenomen ci un caz izolat cu angajati care au sustras combustibil de la locul de munca. In acest an am avut doua cazuri, iar anul trecut nici unul. Prejudiciul este insa minor. Ce care se gindesc sa mai sustraga acest produs le recomandam sa nu o faca pentru ca politistii nostri lucreaza in trei schimburi, atit pe latura de ordine publica cit si la rutier", ne-a spus comisarul sef Ionel Bitca, seful Politiei Adjud. Suprafata perimetrului de exploatare de la Burcioaia este de 14 kmp si in prezent sint in productie noua sonde, exploatate prin intermediul sucursalei Petrom Moinesti. Seful politiei din Adjud spune ca, in ciuda saraciei tot mai accentuate, nu a crescut numarul de furturi in zona. "Spre deosebire de alte zone, in comunele arondate nu se semnaleaza o escaladare a numarului de furturi. Putem spune ca am fost feriti de astfel de evenimente si pentru ca toate posturile de politie din zona sint dotate cu masini inscriptionate, iar agentii sint pe strazi impreuna cu cei de la formatiunea rurala de la Politia municipiului Adjud. De asemenea, am demarat o campanie de prevenire prin care oamenii sint invatati sa-si ia minime masuri de protectie pentru conservarea proprietatii", a mai spus Ionel Bitca. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.