Tineret în (Re)Acțiune

Armencea se plinge ca procesul Prefectura- CJ i-a blocat investitiile

Doina Ganea
26 apr 2010 1139 vizualizări
Primarul Adjudului sustine ca orice contributie locala la proiectele depuse este blocata din cauza procesului dintre Prefectura si Consiliul Judetean pe tema bugetului judetului u pentru acest an municipiul Adjud avea de primit pentru investitii suma de 1,3 milioane de lei vechi u ca o consolare, edilul sef s-a declarat multumit ca miliardarul Dorinel Umbrarescu plateste unele impozite la Adjud

Oficialii adjudeni au anuntat la inceptul acestei luni ca au in lucru un numar de 14 proiecte cu finantare europeana in valoare totala de peste 15 milioane de euro. Potrivit unei situatii prezentate de primarul Constantin Armencea cele 14 proiecte au in vedere dezvoltarea iluminatului public in oras (1,7 milioane de euro), modernizarea spatiilor publice din zona Casei de Cultura (735.000 de euro), modernizarea unor parcuri si spatii verzi (411.000 de euro) sau reabilitarea Centrului pentru Persoane de virsta a III- a (377.775 de euro). Proiectul cu cea mai mare valoare prevede reabilitarea Campusului de invatamint de la Liceul "Gh. Bals" pentru care Primaria Adjud a solicitat finantare de 4,5 milioane de euro. Pentru consilidarea si modernizarea unei scoli in Adjudul-Vechi necesarul este de 1,4 milioane de euro, in timp ce pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului municipal Adjud proiectul prevede alocarea sumei de 1,5 milioane de euro. Majoritatea proiectelor au ca termen de incepere perioada mai-iulie 2010 si de incheiere a lucrarilor decembrie 2011. Primaria Adjud are un proiect aprobat deja de Autoritatea de Management si care prevede "Imbunatatirea calitatii serviciilor furnizate la nivel local". Valoarea acestuia este de 61.851 de euro si are termen de realizare aprilie 2010 "" aprilie 2011. In derulare la Adjud se afla si proiectul privind Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor prin separare, din care s-a realizat peste 75% si a carui valoare este de 932.553 de euro. Termenul de finalizare al proiectului este in luna iulie a acestui an, in el fiind cuprins orasul Marasesti si localitatile limitrofe. Luna trecuta Primaria Adjud a incheiat proiectul pe bani europeni "Investind in oameni investim in viitorul orasului nostru" in suma de 80.673 de euro. Primarul Constantin Armencea a recunoscut ca nu toti functionarii primariei care au fost inscrisi in acest proiect au absolvit cursurile cu note mari. "Nu toata lumea s-a priceput la aceste cursuri la engleza sau calculatoare si nu toti au luat diploma cu note mari. Acum asteptam sa primim banii pe care i-am cheltuit, fiindca intii a trebuit sa dam banii ca apoi sa-i recuperam", a spus primarul.


13 miliarde de lei pentru investitiile din acest an


Potrivit primarului Constantin Armencea, valoarea lucrarilor de investitii aflate in derulare in municipiul Adjud este de 23,4 milioane de lei, din care 8,3 milioane de lei ar fi nevoie numai anul acesta pentru continuarea lor. Alte lucrari noi proiectate sint in valoare de 9 milioane de lei, iar cu bunurile si achizitiile totalul necesarului pentru derularea investitiilor pe anul acesta se ridica la 34,5 milioane de lei. Din acesta suma Adjudul a primit anul acesta de la bugetul de stat doar suma de 13 miliarde de lei vechi. Dar nici de acesti bani nu se poate atinge edilul fiindca sint blocati in conturile Consiliului Judetean, pina cind instanta de contencios administrativ va decide daca repartizarea bugetului judetului Vrancea pe localitati s-a facut in mod corect. "Stam si asteptam. Nu putem face nimic, nu putem plati nimic, nu ne putem apuca de nimic. Nici sa platim contributia la vreun proiect sau sa comandam vreun studiu de fezabilitate nu putem fiindca nu stim cind vom primi banii alocati. Pina cind se va definitiva procesul intentat de Prefectiura Consiliului Judetean stam asa", s-a plins primarul Constantin Armencea. O consolare a venit insa prin prezenta financiara a omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, care si-a mutat un punct de lucru in zona si va plati impozite si taxe la Adjud. "Asa cum ne-am asteptat, dl. Umbrarescu a venit cu afacerile la noi la Adjud. Am inteles ca s-au si facut primele incasari la buget luna acesta din taxele si impozitele locale de 150.000 de lei", a subliniat bucuros edilul Constantin Armencea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.