Tineret în (Re)Acțiune

Hala noua pentru comerciantii de cartofi

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 1254 vizualizări
In fiecare vineri, la sfirsitul tirgului, locatarii din zona Pietei din Adjud inoata in gunoaie pina la git u din acest motiv primarul vrea sa le construiasca comerciantilor ambulanti un spatiu civilizat

In zona pietei din municipiul Adjud sint mai multe mici magazine, la care se adauga in fiecare zi de vineri comerciantii ambulanti care isi insira marfa in parcarea blocurilor din apropiere. De la toti acesti comercianti se aduna ambalaje din hirtie, carton si folie, care se aduc la containerele blocurilor de la Piata. Problema apare in fiecare zi de vineri, cind este zi de tirg si cind numarul comerciantilor ambulanti creste, ei afisindu-si marfa chiar si in parcarea din fata blocurilor. Locatarii reclama faptul ca daca vor sa prinda un loc de parcare in fata propriului domiciliu trebuie sa-si lase masina inca de joi dupa-amiaza in parcare, pentru ca altfel locul le este luat de dubitele cu cartofi venite din Covasna. "De asemenea, vineri dimineata, daca vrei sa pleci la serviciu cu masina nu poti sa iesi din parcare, pentru ca masina este blocata cu saci cu cartofi", ni s-a plins un locatar din zona, care ne-a trimis si fotografii la redactie. Mai mult chiar, vinerea dupa-amiaza, la terminarea acestui mare tirg, ramine in urma si o mare mizerie, pe care nu intotdeauna edilii orasului se grabesc sa o stringa. Asa se intimpla vineri de vineri, cind in fata blocului 100 se string containere pline cu ambalaje de carton si peturi, iar de peluza troneaza pungi, folii si hirtii, imprastiate de vint. Containerele sint, evident, destinate gunoiului menajer al locatarilor si in nici un caz comerciantilor. Acestia nu au containere, fiindca la ei nu s-a gindit Primaria, desi le-a aprobat si ii si taxeaza pentru activitatea comerciala. Oficialii recunosc aspectele semnalate si prompt remedierea situatiei prin construirea unei hale comerciale noi. "Este adevarat ca parcarea este ocupata vinerea de comercianti. Ei au primit saci menajeri si au locuri indicate de depozitarea gunoiului. Printr-o hotarire de Consiliu Local ei nu platesc gunoi la cantitatea ridicata. E adevarat ca ei mai pun gunoi si pe linga pubela si creaza disconfort. Acel comert necivilizat urmeaza sa dispara fiindca o sa le facem acestor comercianti o hala, pentru a-i grupa acolo. Am dat deja o autorizatie de constructie celor de la Profi Com SRL. Ei vor ridica acolo pe un teren concesionat pentru 25 de ani, o constructie noua. Valoarea investitiei este de 250.000 de euro", a precizat primarul Constantin Armencea. Cit priveste gunoiul, locatarii blocului din zona Pietei au o solutie. Ei propun selectarea acestuia si transportarea elementelor de hirtie la Vrancart SA Adjud. "Avind in vedere ca in Adjud exista o fabrica de hirtie, pentru care ambalajele din hirtie si carton reprezinta materia prima de baza, ii propun d-lui Primar Armencea sa initieze o actiune de colectare a acestor ambalaje de hirtie si carton ramase de la comerciantii din zona Pietei Adjud si sa le duca la Vrancart. In felul acesta Primaria si-ar completa veniturile la bugetul local, iar orasul Adjud ar fi mai curat", se arata in recomandarea facuta de acelasi locatar nemultumit. (Daniel GIRLEANU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.