Tineret în (Re)Acțiune

Turul Adjudului

Ziarul de Vrancea
30 nov 2009 1362 vizualizări
Stiri pe scurt din orasul Adjud

Bani pentru al 13-lea salariu la spital


Salariatii de la Spitalul Municipal Adjud au toate sansele sa mai primeasca ceva bani in acest sfirsit de an. Conducerea unitatii cauta fonduri pentru a le acorda cadrelor restul banilor datorati pentru cel de-al 13-lea salariu. Dr. Claudiu Zara, managerul Spitalului, spune ca pentru plata acestui drept ar fi nevoie de 200.000 de lei. Se cauta solutii pentru acordarea banilor astfel incit angajatii sa nu fie foarte afectati la buzunar de reducerea obligatorie de 15,5% ceruta de Legea 329. Cadrele medicale au fost nevoite sa intre in concediu fortat sau sa reduca orele de munca pentru reducerea fondului de salarii, in conformitate cu cerintele Guvernului Emil Boc. (R. M.)


Fuego si Aurel Moldoveanu vin la Adjud


Adjudenii au ocazia sa asculte in preajma Craciunului cele mai frumoase colinde puse in scena de Fuego si Aurel Moldoveanu. Astfel, pe 15 decembrie, de la orele 17.00, Casa de Cultura din Adjud ii asteapta pe locuitorii municipiului de pe Trotus la lansarea noului album Aurel Moldoveanu, "Cintec de Craciun". Pe 19 decembrie, incepind de la orele 20.00, adjudenii se pot delecta in acelasi decor cu un concert de exceptie sustinut de Fuego, "Colind pentru parinti". Pretul unui bilet variaza de la 15 la 20 de lei, in functie de locul pe care vor spectatorii sa il ocupe in sala Casei de Cultura. (N. C.)


Paunesti: 1,6 ani cu suspendare pentru tentativa de viol


Tinarul din Paunesti judecat sub acuzatia ca a vrut sa isi batjocoreasca verisoara de doar 14 ani a fost condamnat de prima instanta la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Instanta Tribunalului Vrancea a dispus insa si ca Vasilica Bostan sa fie sub supravegherea serviciului de probatiune si sa participe la un program de consiliere psihologica individuala in cadrul acestei institutii. Fapta pentru care a fost judecat tinarul s-a petrecut pe 4 mai anul acesta, insa autoritatile au fost sesizate citeva zile mai tirziu de mama fetitei, care intre timp a facut rost de un certificat medico-legal din care reiesea ca asupra fetei s-a produs o agresiune. Chiar daca Bostan a fost reclamat de mama minorei agresate, ulterior, la proces, partea vatamata nu s-a constituit parte civila. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.