Tineret în (Re)Acțiune

Turul Adjudului

Doina Ganea
15 iun 2009 1217 vizualizări
Adjudenii cu vile trebuie sa-si faca provizii de apa

Pe timpul noptii, locuitorii municipiului Adjud care au case pe pamint sau vile trebuie sa-si faca provizii de apa pentru ca peste noapte cei de la CUP au decis intreruperea furnizarii apei reci. Potrivit unui anunt postat pe site-ul Primariei Adjud Sucursala Apa-Canal Adjud restrictioneaza apa timp de cinci ore pe zi. "Din cauza consumului foarte ridicat de apa potabila datorat irigatiilor gradinilor, Sucursala Apa-Canal va restrictiona distributia apei potabile la case in intervalul 24 - 05. Aceasta restrictie va tine pe intreaga perioada de seceta", se precizeaza in comunicatul semnat de directorul Sucursalei Adjud, Ionut Daniel Bejan. (D. G.)


Petrom foreaza la Adjud


Astazi la orele 16.00, la Primaria Adjud va avea loc dezbaterea publica a raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului, necesara pentru obtinerea acordului de mediu pentru proiectul "Scoaterea temporara din circuitul silvic a suprafetei de 6.110 mp teren forestier necesari pentru forarea si echiparea sondei 510 bis Burcioaia" din Adjud "" cartier Burcioaia. Titularul de proiect este SC PETROM SA "" Grup de Zacaminte TBB. De asemenea, peste o luna va avea loc o alta dezbatere publica a raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului, necesara pentru obtinerea acordului de mediu, pentru proiectul "Dezafectare Parc 1 Burcioaia" din Adjud "" cartier Burcioaia, titularul proiectului fiind tot SC PETROM SA "" Grup de Zacaminte TBB. (D. G.)


Centura Adjudului, inca pe hirtie


In aceasta toamna ar putea demara lucrarile la centura de ocolire a municipiului Adjud, desi despre ea se vorbeste de mai bine de cinci ani. Deocamdata insa cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), au inceput sa refaca studiile de fezabilitate. Valoarea investitiei este de peste 10 milioane de euro, iar lucrarile se vor derula pe o perioada de 3 - 4 ani. Oficialii Primariei Adjud au declarat ca finantarea va fi asigurata prin programul european ISPA. Acest proiect este vital pentru municipalitatea de pe Trotus deoarece traficul greu se face in continuare prin centrul orasului, si nu de putine ori, adjudenii s-au plins de poluare, zgomot si producerea unor accidente. Centura de ocolire a orasului va avea o lungime de 5,6 kilometri si va fi construita in partea de Vest a orasului. Conform proiectului, centura de ocolire se va desprinde de DN 2 imediat dupa podul Trotus, va merge paralel cu riul pina la poligonul de tragere, in zona statiei meteo, si va ajunge la E85, in dreptul blocurilor ANL de la iesirea din Adjud catre Bacau. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.