Tineret în (Re)Acțiune

Primarul Adjudului s-a dat singur in judecata

Nicoleta Cristea
16 feb 2009 1311 vizualizări
55 de functionari din cadrul Primariei municipiului Adjud, printre care si primarul Constantin Armencea, au ajuns la Tribunalul Vrancea pentru a-si recupera anumite drepturi salariale de care ar fi fost privati in ultimii ani.

Functionarii publici sint increzatori in sansele de reusita, intrucit multi alti colegi, atit din Vrancea, dar si din alte judete, au avut cistig de cauza in procese asemanatoare. Acestia solicita Tribunalului sa oblige Primaria si Consiliul Local Adjud sa aloce in buget sumele necesare pentru alocarea fiecaruia in parte a indemnizatiei de dispozitiv lunara, in cuantum de 25% din salariul de baza. Instanta mai este avertizata in actiunea introdusa de functionarii publici si sa calculeze plata drepturilor mentionate actualizata cu rata inflatiei, dar si sa "consemneze in carnetele de munca indemnizatia de dispozitiv de 25% pe luna pe toata durata acordarii acesteia". Aceste drepturi au fost reglementate prin lege in urma cu aproape sase ani, insa functionarii spun ca au aflat tirziu despre modificarile legislative privind salarizarea. "Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nu ne-a fost comunicat, de el am luat act ca urmare a promovarii unor actiuni similare de catre alti functionari din administratia centrala si locala", mentioneaza cei 55 de angajati, in frunte cu primarul, in cererea de chemare in judecata. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.