Tineret în (Re)Acțiune

Fost sef de Urbis, condamnat pentru instigare la furt si lovire

Doina Ganea
15 dec 2008 2152 vizualizări
Fostul administrator de la Urbis, Iulian Herciu, unul dintre locotenentii miliardarului Dorinel Umbrarescu, a fost condamnat la trei ani cu suspendare u pedeapsa a fost pronuntata ca urmare a faptului ca Iulian Herciu a procedat la evacuarea unor chiriase cu pumnii

Iulian Herciu, unul dintre oamenii de incredere din prejma miliardarului adjudean Dorinel Umbrarescu, a fost trimis in judecata sub acuzatia de tilharie, ca urmare a implicarii sale, in octombrie 2006, la evacuarea abuziva a unui chirias dintr-un spatiu ce apartinea "regelui asfaltului" din Bacau. Astfel, dupa ce a preluat de la AVAS activele societatii Pobac din Bacau, Dorinel Umbrarescu a intrat in conflict cu unul dintre chiriasii sai, societatea "Pas in Doi" SRL, care avea contract valabil pina in 2010. Ca sa-i evacueze totusi din spatiul inchiriat, Dorinel Umbrarescu si-a trimis gorilele sa vandalizeze imobilul, sub pretextul ca vrea sa-l repare, dupa cum a relatat pe larg presa centrala. In fruntea haidamacilor s-a aflat "locotenentul" acestuia, Iulian Herciu, care in timpul "evacuarii" chiriasilor ar fi lovit-o pe directoarea de la firma "Pas in Doi", Loredana Patrascu. Cazul in care Herciu a fost judecat a fost stramutat apoi, de la Bacau la Miercurea Ciuc. Judecatorii din Miercurea Ciuc au schimbat incadrarea juridica de la tilharie la instigare la furt si pentru aceasta fapta Iulian Herciu a primit o condamnare de 3 ani. Potrivit sentintei, el a mai primit inca doi ani pentru infractiunea de lovire cu violenta. In ciuda acestor hotariri judecatoresti, inculpatul nu va vedea paturile inchisorii, deoarece pedeapsa este cu suspendare. "("¦) condamna pe inculpatul Herciu Iulian, la pedeapsa de 3 ani inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de instigare la furt calificat. în baza art. 180 alin. 2 C. pen. condamna pe acelasi inculpat Herciu Iulian, la pedeapsa de 2 ani inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de lovire sau alte violente. în baza art. 33 lit. a 34 lit. b C. pen inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani. în baza art. 861 C. pen., suspenda executarea pedepsei sub supraveghere pe o durata de 5 ani, termen de incercare stabilit in conditiile art. 862 C.pen", se arata in sentinta pronuntata luna trecuta de catre instanta din Miercurea Ciuc. In plus, Iulian Herciu a mai fost obligat sa plateasa Loredanei Patrascu despagubiri morale in suma de 34.000 de lei, firmei "Pas in Doi" suma de 3.800 de lei si cheltuieli judiciare de 600 de lei. In Adunarea Generala a Actionarilor din 26 iulie 2006, dupa ce SC Urbis SA Adjud fusese preluata de firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, s-a decis, odata cu majorarea capitalului social al societatii, si numirea in functia de administrator unic a lui Iulian Herciu. Surse din interiorul societatii ne-au declarat la vremea respectiva ca Iulian Herciu, fost chelner, nu avea nici cea mai vaga idee despre cum se conduce un serviciu de furnizare a utilitatilor publice, singura preocupare a sa fiind aceea de a recupera lunar banii investiti de seful sau in majorarea de capital. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.