Tineret în (Re)Acțiune

Banii pentru centura Adjudului ruginesc in conturi

Doina Ganea
20 oct 2008 989 vizualizări
Costurile centurii ocolitoare se ridica la 10,8 milioane de euro iar lucrarile nu a fost demarate, in ciuda faptului ca banii au fost disponibilizati

Din aceasta toamna ar fi trebuit sa inceapa lucrarile la centura de ocolire a municipiului Adjud pentru care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a alocat fondurile necesare, insa nu a resit sa achizitioneze servicii de asistenta tehnica. Desi proiectul unei astfel de centuri pentru municipiul de pe Trotus a devenit un deziderat mai important decit o calatorie in cosmos, din lipsa fondurilor, adjudenii tot mai spera. Licitatiile ar fi putut avea loc in aceasta toamna daca ar fi venit la Adjud banii de la Guvern. Potrivit proiectului, centura va avea o lungime de 5,8 Km si va ocoli orasul imediat dupa podul Trotus, il va strabate paralel cu riul pina la poligonul de tragere, in zona statiei meteo, si va ajunge la E85, in dreptul blocurilor ANL de la iesirea din Adjud catre Bacau. O centura este absolut necesara tinind cont de faptul ca Adjudul este strabatut de drumul european E85 care face legatura intre Atena si Kiev. Drumul desparte orasul in doua, iar locatarii blocurilor de la sosea se pling adesea de trepidatiile care le strica peretii, dar si de zgomotul greu de suportat. "O ruta ocolitoare este necesara. Soseaua care trece prin inima municipiului provoaca poluare de orice fel, inclusiv fonica, la care trebuie sa adaugam numeroasele accidente care se petrec pe raza orasului. Oamenii se feresc sa mai treaca strada prin centrul orasului. Costurile centurii se ridica la 10,8 milioane de euro. Daca am primi banii ar fi foarte bine. Noi speram, asteptam! Poate pina la sfirsitul acestei campanii primim banii pentru ca sintem pe lista de prioritati a Guvernului. Daca nu, sa speram ca urmatorul guvern va fi mai atent cu noi", ne-a declarat Gelu Diaconu, viceprimarul Adjudului. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si-a declarat deja intentia de achizitionare a serviciilor de asistenta tehnica pentru lucrari la centura municipiului Adjud, insa licitatia nu a fost inca anuntata. Finantarea va veni si de la UE, iar durata contractului este de maxim 15 luni de la data atribuirii. Firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 50.000 de euro. In alegerea ofertei cistigatoare se va tine cont 60% de proiectul tehnic si 40% de propunerea financiara. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.