Tineret în (Re)Acțiune

Poftiti la Saptamina Bibliotecii Adjudene!

Doina Ganea
20 oct 2008 1007 vizualizări
Institutia de cultura propune adjudenilor lansari de carte, simpozioane, expuneri, dialoguri culturale, concursuri, expozitii si medalioane literare

De astazi debuteaza in municipiul Adjud "Saptamina Bibliotecii Adjudene", ajunsa la editia a XXV-a. Manifestarile, care se vor derula in perioada 20-26 octombrie, debuteaza astazi incepind cu orele 10.00, la sediul Bibliotecii municipale cu vernisajul expozitiei "In virful penitei" semnata de cunoscutul caricaturist vrincean Constantin Pavel. Si tot astazi, sub titlul "Imaginea icoanei din sufletul copilului", se va vernisa o expozitie de icoane pe sticla, lemn, piatra, faianta si chiar farfurii, realizata de elevii de la Cercul de pictura "Preot Alexandru Andoniu" de la Scoala Ruginesti, indrumati de preotul Ion Ciobotea. Ciclul manifestarilor va continua miine cu citeva lansari si prezentari de carte si o expozitie de obiecte artizanale confectionate de copiii de la CHARTA Adjud. Miercuri, 22 octombrie, sub titlul "Dialog pe tema interculturalitatii", la Casa de Cultura, incepind cu orele 11.00, va avea loc un seminar prezidat de Radu Cirneci, poet si traducator, laureat al Academiei Romane, Doctor Honoris Causa al Universitatii Bacau, si Constantin Calin, critic si istoric literar. Joi, 23 octombrie, la Biblioteca Municipala va avea loc, incepind cu orele 12.00, un seminar pe tema "Turismul si calatoriile, factori de globalizare si interculturalitate", dialog cu publicistul Constantin Chifane -Dragusani. In continuare, in cadrul zilelor dedicate culturii adjudene vor mai avea loc concursuri interactive pentru elevi, medalioane literare, lectii deschise, expozitii de costume populare si obiecte traditionale confectionate de bunicii de la Centrul comunitar Adjud. "Asteptam publicul adjudean sa participe la acest important eveniment pentru biblioteca noastra. Sintem bucurosi sa realizam mai multe activitati si sa avem ca invitati nume de marca, precum Radu Carneci, Constantin Pavel, Constantin Chifane Dragusani, Ionel Marin, Victor Sterom, Valeriu Anghel, Gabriel Milan Sava, Olimpia Sava sau Constantin Calin. Prin aceste activitati de animatie dorim sa crestem rolul bibliotecii in cadrul comunitatii locale", ne-a declarat profesoara Tatiana Valea, directorul bibliotecii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.