Tineret în (Re)Acțiune

Consiliul local Adjud, sub papucul lui Armencea

Ana-Maria Cantia
30 iun 2008 1886 vizualizări
Legislativul local este format din zece pesedisti, cinci democrat-liberali si doar doi liberali In urma votului de pe 15 iunie, adjudenii au decis ca vor sa lase in continuare soarta Adjudului in miinile lui Constantin Armencea si a PSD-ului. Astfel, zece consilieri social-democrati care detin majoritatea, vor decide soarta si viitorul municipiului de pe Trotus in urmatorii patru ani. Cei cinci democrat - liberali si doi liberali nu se pot face ascultati prin vot nici in acest mandat.

In mandatul 2004 - 2008, tot social-democratii au fost cei care au detinut majoritatea. Pina in urma cu o luna, CL Adjud era constituit din 9 social - democrati, patru "" liberali, trei "" democrat-liberali si un peremist. Chiar si asa, in Consiliul Local Adjud nu a existat niciodata putere si opozitie. Cind a fost vorba ca afacerile familiilor sau chiar cele proprii sa fie votate, nimeni nu s-a opus, unanimitatea fiind deviza alesilor. In acest mandat insa, puterea pesedistilor este atit de mare incit voturile celorlalti aproape ca nu mai conteaza. Pentru urmatorii patru ani propunerile de hotariri ale primarului vor trece fara nici o problema de votul consilierilor. Zilele acestea, alesii adjudenilor se vor intruni in prima sedinta ordinara pentru a-si incepe munca in folosul celor care i-au votat. Primul punct de pe ordinea de zi va fi constituirea unui regulament in ceea ce priveste relatia dintre Compania de Utilitati Publice SA Focsani si Consiliul Local. "In aceasta prima sedinta, pe ordinea de zi vor fi mai mult obiective de natura organizatorica", ne-a declarat Stefania Saradici, secretarul municipiului. Un obiectiv de care adjudenii se vor declara multumiti va fi corectarea sistemului de contorizare a apei. Alesii vor mai trebui sa aprobe si regulamentul de functionare a consiliului. Cel mai dificil proiect se anunta dezbaterea ordinului privind procedura de vinzare a cabinetelor medicale. Achizitia acestor spatii a fost sistata tot din cauza consilierilor care nu au fost de acord cu scoaterea lor din inventarul localitatii. (A. M. CANTIA)


Componenta CL Adjud in 2008-2012


Sase dintre cei 17 consilieri alesi pe 1 iunie de adjudeni au facut parte din CL si in ultimii patru ani. Astfel, Gelu Diaconu, care a fost ales si viceprimar, Ion Catana, Stan Lascar, Tatiana Botez de la PSD, Gheorghe Ivan de PNL si Sorin Trif de la PD-L, vor continua sa ocupe un fotoliu in CL. Sorin Trif a renuntat insa la doctrina democrat-liberala in favoarea celei liberale.


PSD:

Gelu Diaconu

Ion Catana

Tatiana Botez

Claudiu Cristea

Adrian Rosu

Stan Lascar

George Cornel Zanfir

Ion Bejan

Danut Stanciu

Stefan Toderascu


PD-L: Carmen Birla

Florica Dulgheru

Costel Trif

Dan Vintila

Stan Rogoz


PNL:

Gheorghe Ivan

Sorin Trif


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 34 minute, 7 secunde
mdea... i`auzi domle`...cum draq se ajunge viceprimar avand fac de chimie la baza? ps. respectele mele ziarului da` n`am putut sa ma abtin..astia`a potop de nesimtiti nene...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.