Tineret în (Re)Acțiune

Ginduri de greva la Urbis SA Adjud

Ana-Maria Cantia
30 iun 2008 1279 vizualizări
Urbis SA nu ezita sa le faca viata amara fostilor angajati u muncitorii sint hotariti sa protesteze astazi in fata institutiei pentru neplata salariilor u odata cu intrarea CUP SA pe piata, adjudenii primesc apa non stop

Salariatii care au fost preluati de CUP SA Focsani de la SC Urbis SA sint nemultumiti de faptul ca nu li s-au dat ultimile salarii. Oamenii au spus ca se vor stringe astazi cu totii in fata sediului societatii si vor face publica nemultumirea. Unul dintre angajati ne-a spus, sub protectia anonimatului, ca au fost amenintati cu retinerea din salariu pentru recuperarea valorii unor bunuri de inventar pe care CUP-ul nu le va prelua. "Ne tot amina cu banii pentru ca ei vor sa ne bage in circa bunurile de inventar, sa nu ramina in pierdere, ca doar cei de la Focsani nu le iau toate ciurucurile", ne-a spus respectivul angajat. Muncitorii au facut si plingere la Parchet pentru ca nu li s-a dat diferenta de salarizare negociata in urma cu un an si patru luni. Gheorghe Vasilescu se arata increzator ca oamenii isi vor primi salariile si ca aceasta neintelegere se datoreaza nedefinitivarii actului de predare- primire dintre cei implicati. "Cei de la Urbis au intirziat pentru ca s-au purtat discutii pentru bunurile de inventar din domeniul de activitate al serviciului de apa - canalizare", ne-a spus directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu.


37 de oameni vor munci pentru CUP


Compania de Utilitati Publice (CUP) SA Focsani distribuie adjudenilor apa incepind din 16 iunie. Societatea a preluat partea de apa si canal ca urmare a unui proiect prin care va deveni operator unic regional. Salariatii au fost si ei preluati, precum si o parte din bunuri. "Am preluat partea de apa-canal de la Consiliul Local Adjud, cu toti salariatii care ne-au fost lasati, in numar de 37. Nivelul de salarizare a ramas acelasi. Urmeaza sa facem o reorganizare a salariatilor, in functie de pregatirea fiecaruia le vom da si sarcini specifice", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP SA Focsani. Sucursala de la Adjud va fi condusa de Ioan Huides. Acum se poarta negocieri cu privire la bunurile de inventar pe care CUP le va lua de la CL. Odata cu preluarea serviciului public de apa si canal de la Consiliul Local Adjud, compania le-a facut o surpriza adjudenilor si le distribuie apa pe tot parcursul zilei. Singurele intreruperi sint in timpul noptii, in zonele cu case. Chiar daca acest lucru pare normal, la Adjud apa era din ce in ce mai "scumpa la vedere", iar oamenii erau nevoiti sa stea uneori si cite doua zile fara apa. Nici Craciunul sau Pastele nu au fost lipsite de nervi pentru locuitorii care plateau un serviciu de care nu beneficiau. Pe linga faptul ca au fost sfidati prin condamnarea la sete, oamenilor li se calculeaza si facturi mult peste consum, datorate in special pierderilor generate de reteaua invechita. Nemultumirea adjudenilor poate fi contestata in instanta si doar aceasta poate decide cit din factura trebuie sa plateasca si cit li s-a impus. (Ana - Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.