Tineret în (Re)Acțiune

S-a tras cortina peste Zilele Municipiului Adjud

Ana-Maria Cantia
21 apr 2008 1363 vizualizări
Pe tot parcursul saptaminii trecute, adjudenii au sarbatorit 575 de ani de atestare documentara. Cu acest prilej, edilii orasului au pregatit multe evenimente culturale. De departe, cel mai important moment cultural a fost cel al atribuirii numelui regretatului teleast Tudor Vornicu Casei de Cultura din municipiu.

De altfel, fosti colegi ai jurnalistului, umoristul Dan Mihaescu, Tudor Caranfil, Dumitru Morosanu, Octavian Sava, Irina Nistor, Octavian Iordachescu au tinut sa le evoce adjudenilor momente din viata omului de televiziune vrincean. Prin ei, adjudenii l-au avut mai aproape pe cel care s-a inaltat din rindurile lor. Alegerea numelui "Tudor Vornicu" pentru Casa de Cultura e o dovada a faptului ca munca jurnalistului a fost apreciata la Adjud, iar cei care l-au cunoscut nu lasa loc nici posteritatii sa il uite. Un alt moment important petrecut de zilele orasului a fost prezentarea unei monografii scrise de profesorul Virginel Cobileac de la Scoala "Angela Gheorghiu". Copiii si tinerii cu dizabilitati de la centrul "Cartha" au marcat bucuria acestor zile prin expozitii de pictura si obiecte artizanale, realizate chiar de ei. Nici batrinii nu au uitat ca trebuie sa fie activi si prezenti la aceste manifestari. Ei au expus obiecte artizanale. Toate expunerile au fost inchinate Sfintelor Sarbatori Pascale. Aceste zile au fost un prilej de afirmare si pentru poetul adjudean Vasile Mustata, care si-a lansat doua volume de versuri, "Stihuri Silvestrene" si "Idiograme Lirice". Tot in acest context si profesorul Ion Croitoru si-a lansat cartea "Sonata pentru pistol si mitraliera". In aceste zile locuitorii orasului de pe Trotus au avut parte si de scenete de teatru. Actorii Teatrului municipal "Bacovia" din Bacau s-au bucurat si i-au bucurat pe oameni. Sarbatoarea "Zilele municipiului Adjud" s-a incheiat pe ritmuri de dans, sub foc de artificii. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.