Tineret în (Re)Acțiune

Urbis Adjud vrea sa dea din datorii CUP- ului

Ana-Maria Cantia
10 apr 2008 1356 vizualizări
Datoriile pe care le are Urbis catre Electrica au bagat zizanie in Consiliul Local Adjud u consilierii vor ca mare parte din datorii sa fie preluate de CUP SA, noul furnizor de apa u directorul CUP respinge posibilitatea din "motive de contabilitate" u primarul Armencea acuza managementul defectuos din perioada in care Urbisul era condus de Marius Pavel, care contraataca spunind ca a trebuit sa plateasca datoriile primariei u Urbis are datorii de peste 800.000 lei

SC Urbis SA Adjud, aflata sub controlul omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, vrea sa scape de datoriile istorice. In sedinta Consiliului Local de ieri, alesii s-au aratat a fi solidari cu"suferintele" prin care trece Urbis-ul si s-au gindit ca ar bine ca societatea sa ramina fara datorii. Dar cum CL nu poate prelua toate datoriile, un posibil "bun samaritean" ar putea fi CUP SA Focsani, care va intra pe piata ca furnizor de apa. "Mi se pare corect ca o parte din datoriile Urbis-ului sa le preia si cei de la CUP, tragem la aceeasi caruta. Nu sint de acord ca datoriile sa treaca la CL, dar sint de acord sa le defalcam", a declarat in sedinta primarul Constantin Armencea. Consilierii au indragit ideea de a imparti cu cei de la CUP datoriile pe care le are Urbis. Astfel, alesii au stabilit o comisie care sa negocieze cu conducerea CUP SA modalitatea prin care regia sa-i mai scuteasca de plati. Directorul CUP spune ca asa ceva nu se poate. "Din punct de vedere contabil acest lucru nu e posibil. Doar cei care au emis facturi, pot incasa. Oricum, cei de la Urbis pot desfasura si activitati complementare, depinde doar de cum vor sti sa gestioneze situatia", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu. Printr-un program national, in Vrancea va fi un singur operator regional, CUP SA, care va furniza apa in toate orasele din judet. Regia a intrat deja pe piata din Odobesti.


Urbis a primit inca de la nastere datorii


Consilierii locali s-au intrecut in a-si da cu presupusul cu privire la soarta societatii lui Umbrarescu. Nici unul dintre ei nu s-a gindit la faptul ca si Urbis poate sa ramina cu datorii. Toti s-au gindit ca doar CL trebuie sa traga ponoasele unui "prost management", dupa cum chiar primarul a recunoscut. "Eu imi asum vina pentru faptul ca nu am destituit conducerea societatii. E vina mea ca am fost subiectiv si am tolerat", le-a spus primarul consilierilor. Conducerea la care face referire primarul Armencea e de fapt inginerul Marius Pavel, care a condus societatea din 2002 pina in octombrie 2006. Inginerul ne-a precizat ca societatea a preluat datorii de 170.000 catre Electrica din perioada in care Urbis era serviciu public, iar titularul contractului de furnizare era primaria municipiului. In opinia sa, aceasta datorie trebuia platita de catre primarie si nu de catre Urbis. "Urbis a platit in mod eronat datoria primariei catre SMP Petrom Focsani, de 100.000 de lei, care reprezenta, in fapt, datoria primariei municipiului pentru combustibilul destinat functionarii centralelor termice", sustine Pavel. Tot acesta mai sustine ca nu a fost lasat sa factureze penalitatile aferente facturilor emise catre populatie si platite cu mare intirziere de primarie, in timp ce Urbis primea alte facturi de la Electrica. Astfel, societatii nu i s-a permis sa ia masuri coercitive in privinta rau platnicilor. "Incercarile facute de societate de a debransa de la reteaua de alimentare cu apa imobile au condus la interventia primariei, in special a domnului viceprimar Diaconu si in felul acesta am fost nevoiti sa continuam furnizarea apei fara sa incasam. In perioada 2002-2004, CL nu a facut nimic pentru aceasta societate, nu se pot lauda decit cu contra-performanta de a nu fi investit un leu in societatea al carei actionar majoritar era", a afirmat Marius Pavel. Fostul director mai spune ca datoriile au crescut pentru ca Urbis nu a facut incasari. "Eu unul nu primesc facturile acasa! Ei stau in birouri, nu au incasat si nu au platit, lucru pentru care eu nu mai sint de vina", ne-a declarat inginerul Marius Pavel. Urbis SA are datorii de peste 800.000 de lei, dintre care 700.000 doar la sucursala Electrica, dar si 600.000 de lei de recuperat de la populatie. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.