Tineret în (Re)Acțiune

Solutii alternative pentru apa la Adjud

Ana-Maria Cantia
2 apr 2008 1102 vizualizări
Din cauza numeroaselor probleme aparute in ultimii ani la distributia cu apa din oras, edilii adjudeni au stabilit, prin sedinta de consiliu, sa construiasca doua surse de apa proprii.

La Adjud se vor sapa doua puturi prin care sa se asigure apa in caz de urgente

Astfel se vor fora doua puturi, unul la Primarie si unul in zona stadionului. Putul din curtea Primariei va satisface doar nevoile institutiei, pe cind cel de la stadion va fi folosit pentru alimentarea cu apa a masinilor de pompieri in caz de incendii. Ambele surse vor fi folosite doar in cazuri de urgenta, incit locatiile sint in continuare alimentate din reteua publica. Valoarea celor doua puturi se ridica la aproximativ 27.000 lei. "Pentru asigurarea alimentarii cu apa a sediului Primariei municipiului Adjud este nevoie de captarea apei printr-un put forat de mica adincime. Iar pentru indeplinirea conditiilor igienico-sanitare de functionare si asigurare cu apa a retelei de interventie la incendiu este necesara captarea apei printr-un put forat de mica adincime la sediul stadionului si Sala de Sport din municipiul Adjud. Finantarea investitiei de la Stadion (13.658 lei) se va face prin sponsorizare de catre SC Vrancart SA Adjud", se arata in expunerea de motive a primarului Constantin Armencea. Acesta nu a reusit insa sa ii convinga pe toti consilierii de bunele sale intentii. Astfel, consilierul democrat-liberal Virgil Gheorghiu si liberalii Gheorghe Ivan si Radu Dumitru au votat impotriva prropunerii edilului. Acestia si-au motivat gestul prin faptul ca "investitia pentru inlocuirea magistralelor va fi foarte mare si asta se va resimti in pretul apei. Oamenii nu vor mai putea suporta cheltuielile, iar cu surse independente de apa Primariei nu-i va mai pasa de apa din oras. Daca ne facem toti puturi, cei de la bloc ce mai fac?", s-au aratat nemultumiti consilierii in cadrul sedintei de CL de saptamina trecuta. Primarul Armencea spune insa ca aceste puturi nu constituie decit o alternativa de urgenta. "Nu ne vom folosi de aceste puturi decit in caz de urgenta, in rest vom fi utilizatori ai retelei municipale", a incercat primarul sa-i convinga pe consilieri. In Adjud, situatia apei este critica tinind cont de faptul ca reteaua foarte veche nu mai face fata consumului mare, dar si de lipsa de interes a societatii Urbis, care nu a facut nici o investitie majora de sapte ani de cind furnizeaza apa in oras. In mod normal, de luna aceasta ar trebui sa intre pe piata un nou operator de furnizare a apei, CUP RA Focsani. Societatea Urbis va furniza apa pina cel tirziu la data de 14 mai, potrivit actului de reziliere dintre Consiliul Local Adjud si societatea lui Umbrarescu. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.