Tineret în (Re)Acțiune

Umbrarescu vrea despagubiri de la CL Adjud

Ana-Maria Cantia
29 mar 2008 1422 vizualizări
Omul de afaceri vrea ca municipalitatea sa-l despagubeasca pentru ca a reziliat contractul cu Urbis SA u Consiliul Local a renuntat la serviciile firmei lui Dorinel Umbrarescu pentru ca nu avea licenta, dar si pentru ca pe piata va intra CUP

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu cere despagubiri Consiliului Local Adjud, pentru rezilierea contractului de distributie a apei potabile in municipiu. Consiliul Local a reziliat contractul cu SC Urbis SA din cauza unui proiect regional prin care, in Adjud, apa va fi distribuita de un operator regional unic. Acesta va fi CUP Focsani, care va intra pe piata, cel mai probabil, luna viitoare. Potrivit actului de reziliere a contractului dintre Urbis si Consiliul Local, la baza deciziei au stat lipsa licentei Urbis de distribuire a apei, dar si venirea unui operator unic pe piata. Directorul Urbis, inginerul Dan Simionescu, s-a aratat iritat de aceasta explicatie. "Noi nu avem licenta pentru ca aveam informatii ca va fi un operator unic regional, va rog sa va reorganizati pozitia, noi nu sintem in ilegalitate\'\', a declarat la sedinta CL Adjud de ieri Dan Simionescu. Juristul firmei lui Umbrarescu, Adriana Postavaru, nu s-a aratat nici ea a fi de acord cu aceasta reziliere. "Era fair-play sa se rezilieze contractul pentru ca va intra pe piata un alt operator si nu pentru faptul ca Urbis nu are licenta. Daca vom ajunge in instanta, vom pierde tocmai din aceasta cauza. Trebuia sa existe o justa si prealabila despagubire a Urbisului de catre CL. Urbis a preluat si datoriile CL. Aceasta societate, care a avut si profit in 2007, a mers in pierdere pentru ca a trebuit sa achite din datorii. In momentul rezilierii contractului, Urbis ramine fara obiect de activitate", a declarat, in sedinta de CL de ieri, Postavaru. Primarul Constantin Armencea o contrazice pe Adriana Postavaru spunind ca "in 2001, cind Urbis a preluat serviciul, datoriile au ramas la Apoterm. Ei s-au transformat din serviciu in societate si au plecat de la zero".


Datoriile Urbisului, virate Primariei


Conducerea Urbis a facut o notificare catre Primaria Adjud prin care conditioneaza rezilierea contractului de furnizare a apei potabile in oras. "Prin hotarirea AGA nr. 2/21.03.2008, actionariatul si cenzorii Urbis SA au aprobat rezilierea contractului de concesiune nr. 7466/A/08.08.2002 cu conditia preluarii de catre Primaria Adjud a elementelor de activ si pasiv aferente serviciului public de alimentare cu apa si canalizare", se arata in notificare. Conducerea Urbis sustine ca a preluat aceste datorii de la primarie, cind a intrat in posesia societatii. "Datoriile au influentat in mod negativ situatia economico-financiara a societatii, precum si modalitatea de achitare a datoriilor curente, astfel incit incasarile au fost directionate in principal pentru achitarea furnizorilor restanti preluati de la Serviciul Public Apa-Canal-Termoficare din cadrul Primariei Adjud", sustin reprezentantii Urbis. Din 2002 si pina in prezent, Urbis nu a mers prea bine, tinind cont de faptul ca in sase ani de cind e pe piata nu a avut decit doi ani cu profit, pentru restul de patru mergind in pierdere. In schimb, pentru directori s-au gasit salarii destul de consistente, potrivit unor informatii din interior, care se invirt in jurul cifrei de 5.000 de lei pe luna.


CL vrea sa-l lase minoritar pe Umbrarescu


Consiliul Local Adjud a adus la Urbis SA o masina de gunoi in valoare de 270.000 de lei, care reprezinta majorarea capitalului societatii. Astfel, cu acest aport, edilii spera sa devina actionari majoritari. "Am discutat cu dl Umbrarescu si e de acord ca CL sa fie actionar majoritar, cu 51% din actiunile societatii. El va veni cu un aport de capital cu conditia ca noi sa atragem fonduri europene, altfel va veni dumnealui si va fi actionar majoritar. Cred ca trebuie sa fie in permanenta o lupta de aport de capital, lupta care va fi doar in beneficiul municipalitatii. Noi ne-am adus deja aportul cu o masina in valoare de 270.000 de lei, mai ramine sa vina si dumnealui", le-a explicat primarul Armencea consilierilor in sedinta de indata de ieri. (Ana - Maria CANTIA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.