Tineret în (Re)Acțiune

Apa tot cu portia la Adjud

Ana-Maria Cantia
24 mar 2008 1060 vizualizări
In municipiul de pe Trotus, locuitorii sint condamnati sa se spele dupa program. Instalatia veche de aproape 50 de ani nu mai face fata consumului. Consiliul Local a reziliat contractul de furnizare a apei cu Urbis pentru ca in aprilie va intra pe piata CUP SA Focsani.

In municipiul Adjud situatia apei este aproape critica. Daca programul de apa era de la 5.00 dimineata pina la 22.00, acum mai are o intrerupere de citeva ore la amiaza. O data cu luarea acestei decizii, adjudenii nu mai au ce bea intre orele 13.00 si 17.00. Autoritatea locala recunoaste starea deplorabila in care se afla, dar ridica din umeri neputincioasa. Infrastructura este foarte veche, iar reparatiile nu intra, se pare, in atributiile nimanui. In acest moment, de furnizarea apei potabile in Adjud se ocupa societatea URBIS SA, desi nu mai are contract cu Consiliul Local. Firma se afla in patrimoniul omului de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu, in procent de peste 70%. "Noi am reziliat contractul cu URBIS pentru ca din aprilie va veni pe piata CUP SA Focsani, dar si asa problemele ramin, din cauza instalatiilor foarte vechi", ne-a declarat viceprimarul Gelu Diaconu. Intr-o intilnire cu consilierii locali, primarul si viceprimarul, directorul CUP a afirmat ca pina in anul 2009 nu se vor face lucrari majore la infrastructura si ca regia se va folosi de vechea retea. "Pina vor incepe lucrarile de rebilitare, ne vom folosi de vechea retea. Bineinteles ca vom interveni acolo unde vor fi urgente", a declarat Gheorghe Vasilescu, director CUP RA, la intilnirea din luna februarie cu edilii adjudeni. Potrivit Legii 51/ 2006, a serviciilor comunitare de utilitati publice, "autoritile publice locale au competente exclusive, in conditiile legii, in tot ceea ce priveste infiintarea, organizarea, coordonarea, monitorizarea si controlul functionarii serviciilor de utilitati publice, precum si in ceea ce priveste crearea, dezvoltarea, modernizarea, administrarea si exploatarea bunurilor, proprietate publica sau privata a unitatilor administrativ- teritoriale, aferente sistemelor de utilitati publice". Se pare insa ca aceasta lege nu e cunoscuta administratiei locale. Le sugeram mai marilor municipiului sa ia exemplu de la colegii lor din Paunesti si, de ce nu, sa incerce sa "fure" din secretul cu care administratorii din mediul rural au reusit sa asigure apa in permanenta locuitorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.